14 april: Voorjaarsruilmarkt van plantjes en potjes

14 april: Voorjaarsruilmarkt van plantjes en potjes

Bij pizzeria Giardino d’Italia (voorheen King of Italy) is op zondag 14 april een voorjaarsruilmarkt waar je bloempotjes, stekjes en plantjes kunt ruilen. 

Geheel passend in een circulair Tilburg: een marktje in de mooie tuin gaat open voor mensen die zelf hun minder geliefde planten meenemen om in te ruilen voor een hipper, nieuwer of makkelijker exemplaren. Een ander is namelijk blij met jouw oude plant. Het evenement wordt georganiseerd door Giardino d’Italia en Stichting Op Groene Voet Tilburg.

Tussen 11.00 en 16.00 uur staan groenliefhebbers, kwekers, kinderen en particulieren, met hun zaailingen, stekjes, bloempotten en DIY-producties in de tuin van het restaurant, Huibevendreef 22. Met de fiets te bereiken via de Reeshofdijk. Er is ook een regentonnenexpert aanwezig, er zijn workshops in stekken en guerrilla gardening en er is akoestische live muziek. Heb je niets te ruilen? Dan ben je natuurlijk ook welkom.

De organisatie wil mensen helpen om hun tuin op een leuke en goedkope manier te vergroenen. “Er is zoveel om te delen en te ruilen”, zegt Bram van Beurden van Giardino d’Italia. “Als je begint met kweken, kan het zijn dat je opeens veertig artisjokplantjes hebt, terwijl je liever nog een paar kruidenplantjes zou willen. Die kun je dan mooi ruilen met iemand anders. Of je hebt gewoonweg potten en planten waarop je bent uitgekeken en zin in iets anders”.

Stichting op Groene Voet promoot al jaren geveltuintjes en werkt nu aan het project 1000 Blauwe Tuinen in Tilburg. Daar past het delen van planten er goed bij. “Het is gewoon fijn om samen te werken aan een groenere, en mooiere stad”, zegt Janneke de Vries van Stichting Op Groene Voet.

Aanmelden
Wil je meedoen met de Plantjes en Stekjes Ruilmarkt? Er zijn grote kramen te huur, maar zelf een tafel meenemen of een plek op de ‘ruiltafel’, kan ook en is gratis. Vanwege de ruimte wel even aanmelden. Heb je zelf een beperkt aantal planten te ruil, neem ze mee in een krat of doos. Aanmelden als vrijwilliger, voor een kraam of gratis plekje via www.opgroenevoet.nl/plantjes-stekjes-markt/.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X