2 november: Open Source Event

2 november: Open Source Event

Op 2 november spreekt Joel Hernandez, initiatiefnemer van het nieuwe internationale sociale netwerk Okuna, op het Open Source Event in de Bibliotheek LocHal.

Bezoekers van zijn presentatie kunnen zich die dag aanmelden voor de bèta versie en dit privacyvriendelijke alternatief voor Facebook alvast testen. In januari 2020 wordt Okuna wereldwijd gelanceerd.

De afgelopen jaren is er vanuit Nederland hard gewerkt aan het opzetten van dit nieuwe sociale netwerk. Op dit moment kunnen mensen zich via de website al aanmelden voor bèta versie, maar er is inmiddels een wachtlijst. Bezoekers van het Open Source Event krijgen de unieke kans om die wachtlijst te omzeilen en direct met Okuna aan de slag te gaan.

In 2018 wist Okuna, destijds nog onder de naam OpenBook, via crowdfunding aan een startkapitaal te komen voor het ontwikkelen van het nieuwe netwerk. Inmiddels hebben ruim 2500 mensen wereldwijd de eerste versie mogen testen. Op de wachtlijst voor de beta versie staan inmiddels ruim 23 duizend geïnteresseerden.
Okuna wordt het eerste sociale netwerk dat berichten in de tijdlijn zelf versleutelt. Daardoor claimt het privacyvriendelijk, veilig, transparant en eerlijk te kunnen zijn.

Initiatiefnemer Joel Hernandez komt uit Mexico en kwam vier jaar geleden naar Nederland om te studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte onder meer als softwarearchitect voor KPN. Daar ontmoette hij PGP-uitvinder (PrettyGoodPrivacy) Philip Zimmerman, die nu voor Okuna werkt als cryptograhy wizzard  en adviseert over het versleutelen van berichten. Inmiddels heeft Hernandez een uitgebreid team van engineers, designers, hackers, activisten en information-security experts om zich heen weten te verzamelen waarmee hij in januari het netwerk wereldwijd gaat uitrollen.

Op 2 november spreekt Joel Hernandez van 15.00 tot 16.00 op de trappen van de Kennismakerij in de Bibliotheek LocHal.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X