Activiteiten Het Laar

Activiteiten Het Laar

Woonzorgcentrum Het Laar heeft in september een aantal leuke activiteiten voor u in petto.

Maandag 16 september: KTM Sint Ceacilia in Chapeau! om 21.30 uur.
Dit optreden is ter ere van de 100ste verjaardag van de heer Van Rijswick. Het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Ceacilia (1977) is een begrip in Midden Brabant: springlevend en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ruim 75 actieve zangers, een koorschool, een stemcoach en de uitstekende dirigent Michel de Valk. Kom luisteren naar dit bekende koor. Entree: €3,-

Zaterdag 14 september: Boeken- en schilderijenmarkt in Chapeau! van 10.00 uur tot 15.00 uur.
Lekker snuffelen tussen heel veel boeken en dan juist dan ene speciale boeken. Ook verkoopt mevrouw Bierings, bewoonster van Het Laar een aantal van haar schilderijen. De opbrengst gaat het organiseren van leuke dingen en/of de aanschaf van zaken binnen Het Laar voor nog meer aangename moment. Heeft u nog boeken waarvan u afstand wilt doen, geef deze dan uiterlijk vrijdag 13 september af bij de receptie voor de boekenmarkt van de Vrienden van het Laar.

Woensdag 18 september: vertelling Theo van Etten in de Laarzaal van 19.30 – 21.15 uur. Entree: €6,-
Hoewel het gebied Rauwbraken zo’n 50 jaar geleden volledig van de kaart verdween, roept de naam nog warme herinneringen op bij veel Tilburgers. Tijdens deze presentatie neemt Theo van Etten, zelf een geboren Rauwbrakenaar u mee terug in de tijd. Daarnaast zal hij uitgebreid aandacht besteden aan de steenfabriek van de firma Stevens & Co, die in dit gebied stond. Aan de hand van dit bedrijf weidt hij verder uit over de geschiedenis van de Tilburgse baksteenfabricage.

Donderdag 19 september: Gastronomische avond vanaf 17.00 uur.
Geniet van een gastronomisch menu, dat van start gaat met een bruisend aperitief. Tijdens het serveren van de gerechten en wijnen krijgt u een toelichting hierover. Het menu bestaat uit de volgende gangen:

Amuse
‘Vitello tonato’ dun gesneden kalfsleden met verse tonijn
‘Cremant de Bourgogne’ – droge mousserende wijn uit de Bourgogne

Voorgerecht
Scampi en zeebaars bereid als salade geserveerd met een dressing van gin-tonic-limoen
Rueda Verdejo Bodegas Mocén 2018

Hoofdgerecht
‘Tournedos Rossini’, medaillon van ossenhaas geserveerd met eendenlever en portsaus waarin truffel
Chateau Patache d’Aux Médoc 2016 Cru Bourgeois France

Nagerecht
Verrassend nagerecht van twee kleuren chocolade
Elio Perrone Bigaro Rosato Italia

Voor dit driegangen-menu betaalt u €29,50 exclusief de wijnen. Per glas betaalt u €3,95. U kunt reserveren tot maandag 16 september aan de bar in Chapeau!

Dinsdag 24 september: Laarbioscoop ‘The Red Shoes’ van 14.30 – 16.30 uur.
The Red Shoes is een echte musicalklassieker uit 1948, geïnspireerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. De jonge ballerina Victoria Page lijkt een ster te gaan worden, maar als ze verliefd wordt op Craster, de componist van de balletvoorstelling The Red Shoes, haalt ze de woede van de jaloerse Lermontov op haar hals. Ze wordt gedwongen te kiezen tussen de liefde of ballet.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X