Cadeaubonnen voor de OPSTAPbus

Cadeaubonnen voor de OPSTAPbus

Het Dr. Vaillantfonds stelt 125 cadeaubonnen van 20 euro beschikbaar voor 65-plussers om kennis te laten maken met de OPSTAPbus.

De OPSTAPbus is een mobiel ontmoetingspunt voor ouderen, bedoeld om eenzaamheid en isolement onder die doelgroep tegen te gaan. Het aanvragen van een cadeaubon kan via Linda Drabbe, sociaal werker van ContourdeTwern en coördinator van de OPSTAPbus via lindadrabbe@contourdetwern.nl

Mensen die in aanmerking komen voor de Meedoenregeling vanuit de gemeente, hebben voorrang bij de aanvraag.

De OPSTAPbus
De OPSTAPbus is een initiatief van ContourdeTwern. Zeven dagen per week bezorgt de OPSTAPbus zelfstandig wonende 65-plussers een gezellig en ontspannen dagje uit, variërend van een bezoek aan het strand, theater, museum, tuincentrum, supermarkt of muziekvoorstelling. Deelnemers betalen een klein bedrag: daarvoor kunnen ze bijvoorbeeld een vergoeding vanuit de Meedoenregeling inzetten. Elke rit gaat er een chauffeur en een begeleider nodig. Zij halen de deelnemers thuis op en begeleiden hen gedurende de dag. Kijk voor een overzicht van de uitstapjes op http://www.contourdetwern.nl/opstapbus.

Drempelvrees
Ger van Rosmalen, vrijwilliger bij de OPSTAPbus: “Het doel van de OPSTAPbus is om mensen uit hun sociale isolement te halen en hen een fijne dag te bezorgen. Zeven dagen per week staan onze chauffeurs en begeleiders klaar om deelnemers te ondersteunen, persoonlijke aandacht te geven en met elkaar in contact te brengen. De sfeer in de bus is enorm ontspannen en de dankbaarheid van de mensen is groot: je ziet ze ontspannen, genieten en contact maken, heel mooi om te zien. Met deze impuls van het Dr. Vaillantfonds willen we nog meer mensen gebruik laten maken van dit mooie initiatief. We merken soms dat er nog wat drempelvrees is bij mensen: met de cadeaubonnen hopen we die weg te nemen. Voor 20 euro kunnen we ze een heel mooi uitje geven.”

Cadeaubon aanvragen
Ken je iemand die je wilt aanmelden voor een cadeaubon van 20 euro of wil je de cadeaubon voor jezelf aanvragen? Neem dan contact op met Linda Drabbe. Mensen die in aanmerking komen voor de Meedoenregeling vanuit de gemeente, hebben voorrang bij de aanvraag.

Foto-onderschrift: Met de OPSTAPbus naar het Peerke Donders Park

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X