Computer kapot? Digicare kan helpen.

Computer kapot? Digicare kan helpen.

Is je computer kapot? En je hebt geen geld om naar een reparatiewinkel te gaan? Loop dan eens binnen bij Digicare in wijkcentrum De Ypelaer, Corellistraat 10.Op maandag- en vrijdagochtend zijn er van 10.00 uur tot 12.00 uur twee vrijwilligers, Wim en René, die je graag helpen.

Is je computer besmet met een virus? Loopt je laptop niet helemaal meer zoals het hoort? Digicare is er voor wijkbewoners met een kleine beurs die geen geld hebben om naar een reparatiewinkel te gaan. Vrijwilliger Wim Maas heeft veel expertise in de ict, hij heeft ooit een eigen bedrijf gehad op dit gebied. Daarnaast heeft hij een grote passie voor het repareren van computers. Hij, en zijn collega René, willen ook graag mensen met een kleine beurs helpen. Wim: “Mensen nemen hun kapotte spullen mee. Soms is het makkelijk te verhelpen. Een andere keer neem ik de spullen mee naar huis en kan ik er meer tijd aan schenken.”

Wim Maas is ook initiatiefnemer van Digicare. Natascha Pinas, zakelijk leider van wijkcentrum de Ypelaer ondersteunde  zijn plan om een reparatiewerkplaats voor mensen met een kleine beurs te starten. Wim had het idee, twee rechterhanden en een sociale inslag. Het wijkcentrum de beschikbare ruimte en de gelegenheid  dit mogelijk te maken voor de wijk. De wijkraad en MooiZoGoedZo hebben het idee financieel mogelijk gemaakt.

Ook iets laten repareren?
Wil je ook een keer langskomen? Neem dan je spullen mee. Wim en René kijken er graag naar. De reparatie is in principe gratis. Eventuele onderdelen die gekocht moeten worden, moeten wel worden vergoed. Wim: “De beloning is de dankbaarheid en het idee dat je mensen echt verder helpt.”

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X