Dementie ervaren in virtual reality

Dementie ervaren in virtual reality

Medewerkers en vrijwilligers van het Laar kunnen zich inschrijven voor een training die hen laat ervaren hoe het voelt om dement te zijn. In de periode van 25 februari tot en met 15 maart biedt Het Laar deze bijzondere ervaringsreis van 20 minuten aan. De ervaringsreis is ontwikkeld door Into d’Mentia.

Medewerkers en vrijwilligers van Het Laar krijgen een VR-bril op, waarmee ze een nieuwe wereld, de wereld van iemand met dementie, op een bijna levensechte wijze binnenstappen.

Beter begrijpen
Op dit moment traint Toine Struijcken van Into d’Mentia 12 medewerkers van Het Laar, zodat zij vervolgens de meer dan 300 medewerkers en meer dan 150 vrijwilligers kunnen begeleiden bij het dragen van de bril en het beleven van de ervaring. Het Laar investeert in deze beleving, omdat medewerkers die deze training hebben ondergaan, dementerenden beter kunnen begrijpen. Daardoor wordt de zorg en het contact ook minder zwaar.

Wie zelf ook deze ‘reis’ wil meemaken, of mensen wil spreken die de reis maken, is van harte welkom. Meer informatie bij Aniela Govaarts of Edith Horevoorts van Het Laar. T.: 013 – 465 77 00 of a.govaarts@hetlaar.nl of e.horevoorts@hetlaar.nl

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X