Nieuw: Beter 3 West

Nieuw: Beter 3 West

De Klussendienst van een Beter Groenewoud (Tilburg-Zuid) is uitgebreid naar Tilburg-West onder de noemer Beter 3 West.De organisatie is blij en trots aan te kondigen dat ze erin geslaagd zijn de klussendienst van waTwest samen met ContourdeTwern om te zetten naar een nieuw initiatief in onze wijk: Beter3West.

Beter3West
Deelnemers aan Beter 3 West voeren klussen uit in de wijk. De mensen die de werkzaamheden doen zijn gepensioneerden, mensen die een re-integratietraject volgen, stagiairs en buurtbewoners die door omstandigheden niet meer (volledig) kunnen werken. Zij werken op vrijwillige basis.

De klussen dragen bij aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk en bezorgen de deelnemers een zinvolle en leuke tijdsbesteding. Het gaat altijd om karweien die door gebrek aan geld en mogelijkheden eerder bleven liggen. Denk aan de prikploeg die de straten en pleinen ontdoet van afval, het repareren van fietsjes van een kinderdagverblijf, onderhoud van schoolpleinen en het schilderen van meubels voor een basisschool.

Steeds vaker worden ook bij wijkbewoners thuis klussen uitgevoerd. Dan gaat het vaak over ouderen, alleenstaande moeders en mensen die een beperking hebben. In ieder geval mensen die een bepaalde klus zelf niet kunnen aanpakken. De deelnemers helpen dan bijvoorbeeld bij het in elkaar zetten van een kast, tuinonderhoud, schilderwerk of laminaat leggen.

De bewoners bij wie een karwei wordt geklaard, doen ook iets terug. Ze bakken een taart, geven een geldbedrag voor de pot of mensen werken zelf een dagje mee, bij ons of bij een andere organisatie.

Maatwerk
Beter 3 West is boven alles maatwerk. Als iemand aan de slag wil, wordt gezocht naar een klus die echt bij hem of haar past. Qua planning moet het haalbaar zijn, maar de klus moet ook aansluiten bij iemands talent, passie of ambitie. Daarnaast zoeken we een maatje om mee samen te werken. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: niet alleen wijkbewoners hebben er profijt van, want er is weer een klus geklaard, het levert de klusjesmannen en -vrouwen ook veel op.

Wil je meer informatie of zelf iets betekenen voor jouw buurtgenoten? Neem dan contact op met coordinator Pim Roijakkers. T. 06 – 446 60 353 of E. pimroijakkers@contourdetwern.nl

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X