Workshops voor senioren

Workshops voor senioren

In de Bibliotheek LocHal worden dit najaar workshops gehouden voor senioren die langer thuis willen blijven wonen en de regie in eigen hand willen houden. 

Om deze senioren te ondersteunen en te adviseren organiseren de Bibliotheek LocHal, ContourdeTwern, het Rode Kruis, Wijkraad Koningshaven en KBO ’t Heike gezamenlijk een aantal interactieve workshops en bijeenkomsten waarin zelfredzaamheid centraal staat. Deelname is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Het gaat om de volgende workshops:

Workshop ‘Rode Kruis aan Huis’
Op donderdag 26 september van 14.00 tot 16.00 uur vindt bij KBO ’t Heike/De Vorstenhof aan de Piusstraat 9 (6e verdieping) de workshop ‘Rode Kruis aan Huis’ plaats, verzorgd door het Rode Kruis. Hoe vergroot je je veiligheid IN je huis om er ook veiliger te leven? En wat is dat ‘veilig’ dan precies? Medewerkers van het Rode Kruis geven deze middag veel praktische adviezen en gaan interactief met de deelnemers aan de slag.

Workshop ‘Erfrecht en Levenstestament’
Op donderdag 31 oktober van 14.00 tot 16.00 uur vindt bij Wijkcentrum Koningshaven aan de Kruisvaarderstraat 32 de workshop ‘Erfrecht en Levenstestament’ plaats. Heeft u er weleens over nagedacht wat de financiële gevolgen zijn wanneer u of uw partner komt te overlijden? Uw erfzaken goed organiseren is voor u, uw nabestaande en uw familie van groot belang. Met deze workshop wordt u geïnformeerd over de belangrijkste veranderingen in de wet- en regelgeving rondom het erfrecht. Bovendien krijgt u een aantal tips en trucs mee over Erfrecht en Levenstestamenten.

Workshop ‘Voor hetzelfde Geld’
Op woensdag 27 november van 14.00 tot 16.00 uur vindt bij de Bibliotheek LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan 1000 de workshop ‘Voor hetzelfde Geld’ plaats. Wil je meer inzicht in jouw inkomsten en uitgaven, wil je een huishoudboekje gaan bijhouden of wil je tips en trucs om meer geld over te houden? Volg dan deze workshops die je helpt bij het op orde brengen en houden van je administratie.

Workshop ‘Schulden en Rechtwijzer
Op woensdag 11 december van 14.00 tot 16.00 uur vindt bij de Bibliotheek LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan 1000 de workshop ‘Schulden en Rechtwijzer’ plaats. Schulden, velen hebben er mee te maken. Hoe kun je bij schulden worden geholpen? Kun je misschien zelf al een eerste begin maken om schuldhulp te starten? Wellicht biedt Rechtwijzer.nl wel een mogelijkheid. In deze bijeenkomst wordt de site van Rechtwijzer.nl bekeken om te zien welke mogelijkheden er zijn om schulden het hoofd te bieden.

Aanmelden vooraf is niet nodig. Een kopje koffie/thee staat bij aanvang van de workshop klaar.

Voor vragen en/of informatie kunt u terecht bij de Bibliotheek LocHal / Desiree van Beurden via desireevanbeurden@bibliotheek.mb of telefonisch via 013 – 464 85 00.

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X