Activiteiten Ronde Tafelhuis Januari

Activiteiten Ronde Tafelhuis Januari

In het Ronde Tafelhuis aan het Wagnerplein zijn  in januari de volgende activiteiten:

donderdag 9 januari: Lezing rabbijn Liberaal Joodse Gemeente
In het kader van januari, de maand van het Jodendom, verzorgt een rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente (LJG) een lezing. Aan de hand van een typisch verhaal uit de rijke joodse traditie laat hij u kennismaken met wezenlijke achtergronden van het joodse geloof. Aanvang 13.30 uur. Afsluiting 16.00 uur.

vrijdag 17 januari: deelname sjabbat synagoge
Hier kun je deelnemen aan de viering van de sjabbat in de synagoge van de LJG aan de Willem-II straat. Tijdens de sjabbat mag er niet gewerkt worden. Ter voorbereiding wordt alles al klaargezet voor de viering. Er mag niet gekookt worden, dus alle levensmiddelen zijn al vantevoren bereid. Je wordt deze avond uitgenodigd voor een sedermaaltijd, die bestaat uit ongezuurde broden en bittere kruiden en een sederschotel met bot van een lam en een gekookt en daarna gebraden ei. Aanmelden via richard@rondetafelhuis.nl of info@rondetafelhuis.nl

zondag 26 januari: bezoek aan kamp Vught
Tijdens de bezetting was kamp Vught een van de drie Duitse concentratiekampen in Nederland. In totaal werden er ruim 31.000 mensen in kamp Vught gedetineerd, waaronder 12.000 Joden. Berucht zijn de kindertransporten. Op 5 juni 1943 werd bekendgemaakt dat alle Joodse kinderen uit kamp Vught weg moesten. Op 6 juni werden alle kinderen van nul tot vier met hun ouders gedeporteerd naar Westerbork. Een dag later ook alle kinderen van vier tot en met vijftien jaar. Vanuit Westerbork werden de kinderen met hun ouders overgebracht naar kamp Sobibor, waar ze direct werden vergast. Er zijn 1296 kinderen weggevoerd in het weekend van juni 1943.
Tot slot: op woensdag 18 maart verzorgt de LJG een koosjere maaltijd in het kader van de Wereldkeuken Special. Aanvang: 17.30 uur.

dinsdag 14 januari. Filmavond ‘The Wife’. Inloop: 19.00 uur. Afsluiting: 22.00 uur. Entree: €4,-
Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle, literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar geheim. Met uitstekend spel van Glenn Close in de hoofdrol.

donderdag 30 januari: Door de Ogen van een Ander. Inloop: 19.00 uur. Afsluiting: 22.00 uur.
Je maakt op deze avond kennis met het relaas van een gedetineerde uit de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis. In samenspraak met haar begeleidster doet ze verslag van hoe ze haar terugkeer in de samenleving voorbereidt en ervaart.  Inschrijving voor deze activiteiten: richard@rondetafelhuis.nl of info@rondetafelhuis.nl 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X