Film in De Poorten 2018-2019

Film in De Poorten 2018-2019

Vanaf vrijdag 12 oktober start het nieuwe seizoen van de filmavonden in wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194. Elke tweede vrijdag van de maand vertoont het wijkcentrum in de wintermaanden warme films om 19.30 voor slechts €4,50 (inclusief hapje en drankje). Je kunt ook een abonnement afnemen voor het hele seizoen a €24,- voor 6 films. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 1 september aan de bar van wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194.

Overzicht films seizoen 2018-2019
12 oktober        The Post
9 november     Vele hemels boven de zevende
14 december    Finding your feet
11 januari         Three billboards outside Ebbing, Missouri
8 februari        Médecin de campagne
8 maart            The Leisure Seeker

THE POST
The Post, van Steven Spielberg, is het waargebeurde verhaal over de samenwerking tussen de eerste vrouwelijk uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Merel Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van hun krant.

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE – naar het boek van Griet Op de Beeck
Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Griet Op de Beeck is één van de meest gelezen auteurs van Nederland en België.  Haar debuutroman is nu eindelijk verfilmd door Jan Matthys.

FINDING YOUR FEET
Op de avond van haar pensionering ontdekt een snobistische middenklasser, dat haar man een affaire heeft met haar beste vriendin. Ze gaat min of meer gedwongen naar haar zuster in de grote stad. Die leeft een modern (uitgaans)leven, maar wel vanuit een huurwoning in een verpauperde sociale woningbouwwijk, niet bepaald de plek waar ze zou willen wonen. Toch ontdekt ze juist daar, tijdens enerverende dansavonden, de mooie dingen van het leven weer.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp Ebbing, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

MEDECIN DE CAMPAGNE
Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel, met een drukke praktijk op het Franse platteland. Wanneer bij hem kanker wordt geconstateerd, krijgt hij een vervanger, Nathalie. Die is nog maar net begonnen als arts en is niet gewend aan het dorpse leven. Maar ze laat zich niet kennen en gaandeweg weet ze de harten van de dorpsbewoners voor zicht te winnen. En dan van Jean-Pierre die niet anders kan, dan toegeven dat ook hij vervangbaar is. Een heerlijke tragikomedie.

THE LEISURE SEEKER
Ella en John besluiten de zorg van hun artsen en hun volwassen kinderen te ontvluchten. Hij is een verstrooide professor maar nog goed ter been, zij is fragiel maar heeft veel pit. Aan boord van hun camper – de Leisure Seeker – trekken ze van Boston naar Key West. Ze beleven momenten van extase en angst en vinden hun passie voor het leven en de liefde terug tijdens deze reis vol verrassingen. Twee grootheden samen: Donald Sutherland en Helen Mirren.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X