Mei instuifmaand Uniek Zwemmen

Mei instuifmaand Uniek Zwemmen

Mei is de instuifmaand Uniek Zwemmen voor mensen met een beperkingen bij de Brabantse zwembaden. 

Ruim 35 Brabantse zwemaanbieders openen hun deuren en bieden meer dan 100 gratis proeflessen.

De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aqua joggen, onderwaterhockey en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende zwemactiviteiten.

Zwemmen is een van de meest geschikte sport voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen makkelijker door de warme temperatuur van het water.

Wedstrijdzwemmen de ideale sport voor Isa
De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft botziekte en laat haar beperking haar niet belemmeren. Ze doet twee keer per week aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water: “In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb.”

100 gratis proeflessen
Tijdens de instuifmaand is er volop keuze. Er worden meer dan 100 gratis proeflessen aangeboden. Aqua gymmen, aqua joggen, onderwaterhockey, waterbasketbal, wedstrijdzwemmen, vrij zwemmen, banen zwemmen…het kan allemaal. Op www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant staat een overzicht van zwemaanbieders en lessen waaraan deelgenomen kan worden. Zoals bewegen in het water onder deskundige leiding in sportcomplex Drieburcht, onderwaterhockey voor kinderen in Zwembad Reeshof en Reuma zwemmen bij Amarant Daniel de Brouwerpark of Amarant ’t Hooge Veer. Inschrijven voor een proefles is verplicht en gaat via unieksporten.nl/zwemmeninbrabant of telefonisch via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel).

Vrijwilligers
Zwemverenigingen- en clubs zijn hard op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens de instuifmaand is er daarom ook volop gelegenheid voor mensen om eens te ervaren wat vrijwilligerswerk bij een zwembad precies inhoudt. Aanmelden hiervoor kan via 06 20 50 82 27 (WhatsApp, sms of bel) of aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com

Over Uniek Sporten Brabant
Uniek Sporten Brabant ondersteunt mensen met een beperking of chronische ziekte bij het vinden van een passende sport. Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod. Ook staan de contactgegevens van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Zij kijken samen met mensen met een beperking naar hun wensen, mogelijkheden en drijfveren. Want voor iedereen is er een passend sport- en beweegaanbod. Uniek Sporten Brabant is een van de initiatieven van BrabantSport, waarmee we Brabant samen sterker maken door sport.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X