2 maart: Online concert Marco Blaauw

2 maart: Online concert Marco Blaauw

Op 2 maart streamt De Link een optreden van trompettist Marco Blaauw. Een unieke beleving vanuit je eigen stoel!

Blaauw zou aanvankelijk op 2 maart een concert in het Cenakel geven, maar wegens de beperkingen rond covid-19 verzorgt hij dit nu vanuit Studio Musikfabrik in thuisbasis Keulen. De stream start op dinsdag 2 maart om 20.30 uur en is nog te bekijken tot en met 3 maart via onze website  en YouTube-kanaal. Een donatie via de website om componisten en musici te ondersteunen wordt zeer op prijs gesteld.

Trompettist Marco Blaauw verzorgt het concert Inkling, geïnspireerd dor wolken die voortdurend van vorm veranderen in indrukwekkende bouwsels. Zijn trompet heeft twee bekers en werd speciaal voor hem gebouwd. Naast werken die componiste Rebecca Saunders voor hem schreef, speelt hij improvisaties op schelpen, piccolo trompet en analoge synthesizer.

Marco Blaauw is bekend van zijn werk met Karlheinz Stockhausen en lid van het ensemble Musikfabrik. Hij legt zich toe op het ontwikkelen van de trompet en speeltechnieken om zo aanzet te geven aan een nieuw repertoire. Componisten als Rebecca Saunders, Georg Friedrich Haas en John Zorn schreven zijn werk. Voor zijn solo-cd ‘Angels’ ontving hij de Preis der Deutschen Schalplattenkritik 2014.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X