22-25 okt: 013 Cinecitta International Film Festival

22-25 okt: 013 Cinecitta International Film Festival

Het programma van het 013 Cinecitta International Film Festival van 22 tot en met 25 oktober is bekend. Zie hieronder:

Filmfestival
Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms gemaakt, waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van deze kunstvorm – waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en 11 van de 13 films zijn niet eerder vertoond in Nederland of de Benelux.

Staff Only
Het festival bijt het spits af met tijdens de ‘Opening Night’-selectie op donderdag 22 oktober met de Spaanse film Staff Only, in aanwezigheid van de jonge ster Elena Andrada, die Marta speelt. Staff Only is een gevoelig, perfect geacteerd verhaal over volwassen worden en een messcherpe aanklacht tegen de uitbuitende ‘all-inclusive’ toerismebranche. In dit drama van regisseur Neus Ballus volgen we de 17-jarige Marta  die met tegenzin begint aan een kerstvakantie naar Senegal met haar haar vader, de reisagent Manil en haar norse broertje Bruno. Er gaan nieuwe werelden voor haar open wanneer ze de personeelsingang binnenloop en kamermeisje Aissatou en videograaf Khouma ontmoet.

Servants
De slotavond, op 25 oktober, wordt de Slowaakse film Servants vertoond van regisseur Ivan Ostochosky. Een meesterlijk geregiseerd zwart-wit periodedrama dat zich afspeelt in 1980. Het portretteert een groep rebelse jonge seminaristen die betrokken raken bij een ondergrondse enclave van die geestelijken die proberen de boze en alziende staat te bestrijden.

Programma

taff Only (Spanje, 2019, regisseur Neus Ballús) – Openingsavond Nederlandse première

Servants (Slowakije / Roemenië / Tsjechische Republiek / Ierland, 2020, regisseur Ivan

Ostrochovský) – SlotavondNederlandse première

Buoyancy (Australië, 2019, regisseur Rodd Rathjen) – Benelux première

Castle of Dreams (Iran, 2019, regisseur Reza Mirkarimi) – Nederlandse première

The Fever (Brazilië / Frankrijk / Duitsland, 2019, regisseur Maya Da-Rin)

The Fourth Wall (China, 2019, regisseur Zhang Chong, Zhang Bo) – Benelux première

Noah Land (Turkije / Duitsland, 2019, regisseur Cenk Ertürk) – Benelux première

On the Quiet (Hongarije, 2019, regisseur Zoltán Nagy) – Benelux première

The Pencil (Rusland, 2019, regisseur Natalya Nazarova) – Benelux première

Sister (Bulgarije / Qatar, 2019, regisseur Svetla Tsotsorkova) – Nederlandse première

This Is My Desire (Nigeria, 2020, regisseur Arie & Chuko Esiri) – Benelux première

Uncle (Denemarken, 2019, regisseur Frelle Petersen)

The Woman Who Ran (Zuid-Korea, 2020, regisseur Hong Sangsoo) – Nederlandse première

 

11 van de 13 films beleven hun première in Nederland of de Benelux
Het volledige filmprogramma van 13 films bevat 11 Nederlandse of Benelux premières. Alle filminformatie, schema’s en kaartjes zijn nu beschikbaar op de website van het festival: 013ciff.com. Tickets en festivalpassen (€75) zijn nu ook verkrijgbaar aan de kassa van Cinecitta. De gratis, handige pocketgids – met alle film- en roosterinformatie, dit jaar in zowel een Engelse als Nederlandse versie – is verschenen en is zowel bij Cinecitta als op podia in Tilburg en de regio verkrijgbaar.

Citaat Jack Vermee, festivaldirecteur

“We hebben allemaal een vreemde en moeilijke acht maanden achter de rug, maar we zijn er trots op dat we deze 13 films kunnen presenteren, die variëren van komedie tot thriller tot humanistisch drama. Ze zijn bedoeld om gezien te worden: niet online, maar op het grote scherm, in het donker, met een gemeenschap van cinefielen als je buren. Met de toevoeging van de twee nieuwe state-of-the-art filmzalen bij Cinecitta, goed voor een totaal van vijf, zijn we in staat om de films te vertonen op een manier die voldoet aan de maatregelen van het RIVM. 013 CIFF is een van de weinige festivals dit jaar dat een volledig ‘fysiek evenement’ is, en daar zijn we ook trots op.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X