23 oktober: Masterclasses Martin Koolhoven bij Cinecitta

23 oktober: Masterclasses Martin Koolhoven bij Cinecitta

Tijdens het 013 Cinecitta International Film Festival geeft filmmaker Martin Koolhoven twee Masterclasses op 23 oktober.

Het 013 Cinecitta International Film Festival is van 22 t/m 25 oktober met een uniek ‘boutique filmfestival’, waarin 13 speelfilms uit 13 verschillende landen worden vertoond. Op maandag wordt het volledige programma bekend gemaakt op  www.013ciff.com 

Masterclass ‘Think Big!’
Met Brimstone is Martin Koolhoven erin geslaagd een western van Hollywood-proporties te maken. Met een budget van bijna €15 miljoen en sterren als Guy Pearce, Kit Harrington, Dakota Fanning en onze eigen Carice van Houten rijst de vraag: Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? In de masterclass ‘Think Big!’ legt Martin Koolhoven uit hoe je moet omgaan met bemoeizuchtige producenten, ijdele acteurs, obscure omroepen, strakke budgetten en financiers die zich niet aan afspraken houden. En hij vertelt over de zoete smaak van de overwinning wanneer een film die niemand leek te willen een succes wordt. Daarnaast legt Koolhoven uit hoe hij erin is geslaagd om deze productie te maken: welke keuzes en fouten heeft hij gemaakt, en – nog belangrijker – welke lessen heeft hij geleerd?
Deze masterclass wordt in het Nederlands gegeven en is een must voor lokale filmmakers!
Vrijdag 23 oktober om 17.00 uur in de grote zaal 1 van Cinecitta.

Masterclass ‘Koolhoven’s Choice
Martin deelt zijn passie voor film met een breed publiek. Hij bespreekt de films die impact op hem hebben gehad en vertelt waarom ze belangrijk waren (en zijn!) voor de filmgeschiedenis. Hij legt uit hoeveel indruk sommige scénes op hem hebben gemaakt en verplaatst zich in de regisseur: waarom heeft de regisseur voor deze aanpak gekozen en hoe beïnvloedt dit de manier waarop we de film ervaren? Wat was het doel van de film? Hebben de regisseurs met hun keuzes hun doelen bereikt?
Deze masterclass wordt in het Engels gegeven.
Vrijdag 23 oktober om 19.00 uur in de grote zaal 1 van Cinecitta.

013 Cinecitta International Festival
Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms gemaakt, waarvan de meeste films maar eenmalig op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. Daarom vertoont 013 CIFF van 22 t/m 25 oktober, een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van deze kunstvorm – waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de afgelopen jaren enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, en 11 en van 13 films zijn niet eerder vertoond in Nederland of de Benelux.

 Meer informatie: www.013ciff.com
Volg 013 CIFF via sociale media: Instagram | Facebook | Twitter

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X