DE SCHONSTE WIJK HACKT

DE SCHONSTE WIJK HACKT

Woon je in de Schônste wijk van Tilburg (GoirkeWest – Hasselt) of wil je de wijkbewoners leren kennen? Schrijf je dan in voor het zomerprogramma ‘De Schônste Wijk Hackt’ van 3 t/m 7 augustus.

De Schônste Wijk is een programma van Art-fact / Buurtcultuur Tilburg in Goirke-West en Hasselt. Wijkbewoners en organisaties dragen wensen aan om de wijk mooier, schoner en actiever te maken. Samen met kunstenaars vertalen wijkbewoners deze wensen naar artistieke concepten met als doel de wensen te realiseren.

Het eerstvolgende project van De Schônste Wijk is ‘De Schônste Wijk Hackt’ van 3 t/m 7 augustus. Woon je in de wijk of wil je de wijk beter leren kennen. Hou je van bezig zijn en durf je anders te kijken. Schrijf je dan nu in via de website https://schonstewijk.weebly.com/Let op: vol = vol

Het programma bestaat uit workshops voor maximaal 10 personen in de omgeving Textielplein en Textielstraat. Startlocatie is het Textielplein (Oud-Noord/Hasselt). Het programma is bestemd voor alle leeftijden, kinderen alleen met begeleiding.
Tijden: maandag, dinsdag en woensdag en donderdag van 15.00 uur tot 16.00 uur. Vrijdag om 18.30 uur.

Maandag 3 augustus van 15.00 uur tot 16.00 uur.
Workshop ‘Onkruid bestaat niet’. Ken je de wereldwijde trend al? Leer de namen van ‘on’-kruid en krijtschrijf ze erbij op straat. O.l.v. stadsbioloog Gert Brunink.

Dinsdag 4 augustus van 15.00 uur tot 16.00 uur.
Workshop ‘Op groene hoogte!’ Tover (in de toekomst) een lelijke muur in de wijk om tot een groene (mos) muur. Stadsbioloog Gert Brunink leert je de basis.

Woensdag 5 augustus van 15.00 uur tot 16.00 uur
Workshop ‘Mini-straatkrijtkunst’ – Leer de kneepjes om kleine tekeningetjes te maken en de straten vrolijker te maken. O.l.v. kunstschilder Sanja Veldhuis.

Donderdag 6 augustus van 15.00 uur tot 16.00 uur
Workshop ‘Maak van ‘waardeloze’ materialen, bijzondere collages’. O.l.v. visuele kunstenaar Ro-nalt Schrauwen.

Vrijdag 7 augustus van om 18.30 uur
1,5 meter pleinsessie. Gezellig samenzijn. Neem je eigen stoel, hapje en drankje mee.

DE ONDERDELEN VAN SCHONSTE WIJK:
– WERKPLAATSEXPERIMENT. De werkplaats is het antwoord op de wens van wijkbewoners om minder plastic (afval op straat) te krijgen. Met basic tools experimenteren wijkbewoners en kunstenaars om met plastic (zwerf)afval waardevolle materialen en objecten te maken. De werkplaats dient als ontmoetings- en broedplaats voor nieuwe ideeën met-door-voor de wijk. Ook is de werkplaats geschikt voor exposities. UPDATE: Per mei 2020 heeft het project (tijdelijk) geen vaste werkplaats (meer). De experimenten gaan wel door, op diverse locaties.
– MUURSCHILDERINGEN. Murals van betrokken kunstenaars zijn parels voor de wijk. Ze worden ontworpen met input van wijkbewoners.
– EVENEMENTEN. Twee keer per jaar (voorjaar en najaar) een evenement dat inhoudelijk aansluit bij de thematiek.
– UITWISSELSESSIES. Om informatie op te halen worden doorlopend gesprekken gevoerd met geïnteresseerde wijkbewoners. Door de dialoog blijft het programma dynamisch.
– WORKSHOPS. Kennis en expertise opdoen met kunstenaars en delen in de vorm van makersworkshops.
– EXPOSITIES. Exposities van plastic experimenten door kunstenaars van wijkconcepten studenten met wijkbewoners uitwerken en van creaties gemaakt tijdens workshops.
– INTERVENTIES SPECIFIEK OP ZWERFAFVAL ‘ZWERFIE-ACTIES’.
In de wijk zijn diverse groepen en wijkbewoners actief om de wijk schoon te prikken. Schônste Wijk stimuleert en haakt waar mogelijk aan bij bestaande activiteiten. Deel een foto van je zwerfies met een quote in de digitale zwerfieEXPO op de site.

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X