GEEN CORONA- MAAR KERMISVIRUS IN NIEUWE STEDE

GEEN CORONA- MAAR KERMISVIRUS IN NIEUWE STEDE

Voor ouderen die niet naar de kermis durfden was er een kermismiddag in wijkcentrum De Nieuwe Stede op 22 en 23 juli.

Tilburgse Kermis 2020. Tegen alle verwachtingen in ging deze toch door. Het is echter bepaald geen sinecure om de regels in acht te houden. Bij grote drukte lukt het absoluut niet om 1.5 meter afstand te houden. Veel ouderen die dolgraag naar de kermis willen, durven niet, uit angst om bij grote drukte het virus te krijgen. Wijkcentrum de Nieuwe Stede in de bood woensdag 22 en donderdag 23 augustus een goed alternatief voor de ouderen in de wijken St. Anna en Korvel: met een kermismiddag in het wijkcentrum!

GEEN CORONAVIRUS MAAR KERMISVIRUS IN NIEUWE STEDE

Tekst en fotografie: Hans Peters

In het feestzaaltje waan je je al op de kermis met de muziek van de Hooggaatie, De Spin, De Rups, de Blitz en de Reactor. Dat gevoel wordt versterkt door de orgelman die nog een gezellig deuntje speelt op z’n handdraaiorgeltje. En de spelletjes maken het gevoel compleet. De ouderen gaan uit hun dak met eendjes vissen, ringen werpen, darten, kegelen, de spiraal en blikken gooien. En er zijn lekkere hapjes als suikerspinnen, poffertjes en popcorn, zoals het een echte kermis betaamd. De hapjes zijn mogelijk gemaakt vanuit de Verrijk je Wijk-gelden. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. De stoelen en tafels staan en uit elkaar; de spelletjes worden om beurten gespeeld en er zijn geen wachtrijen. Dat geeft een veilig gevoel.

Veilig gevoel
Mary en Annie genieten zichtbaar: “We hebben het virus te pakken. Echter, dat we dit virus hebben, vinden we totaal niet erg: het kermisvirus!” Ze hebben elkaar al weken niet gezien: Mary: “Er is ons afgelopen maanden veel ontzegd, we waren echt toe aan zo’n gezellige middag.” Op de kermis in de stad zie je ze niet. Annie: “Dat de kermis doorgaat, is een slechte beslissing van de gemeente. Het is er té druk, over een paar weken liggen de ziekenhuizen weer vol.” Op de kermismiddag van het wijkcentrum mogen maximaal 27 mensen aanwezig zijn. Mary: “Dat durven we wel, je kunt goed afstand houden. We voelen ons hier veilig.”

Elkaar weer ontmoeten
Vrijwilliger Jeannette haakt daarop in: “Er waren veel aanmeldingen voor deze middag, daarom hebben we de activiteit over twee dagen verdeeld. Nu kunnen elke dag 27 mensen bij ons terecht. De mensen zijn erg enthousiast over het initiatief, ze vinden het prachtig. Het zijn bezoekers van het seniorennetwerk en reguliere bezoekers van het wijkcentrum zelf. Een leuke mix! De Nieuwe Stede was elf weken gesloten. Ze vinden het bijzonder fijn elkaar weer te ontmoeten.”

Zomerprogramma
Centrum coördinator Aurora van Schijndel is trots op deze middag. Aurora: “Op 1 juli gingen we weer open voor reguliere activiteiten als naschoolse activiteiten, het Koffie-uurtje, biljarten en kleine vergaderingen voor externe partijen. Veel ouderen uit deze wijk durven niet op vakantie. Vanwege het virus. Maar ook omdat ze steeds ouder worden en minder mogelijkheden hebben. Wij willen hen een vakantiegevoel geven met ons Zomerprogramma van ContourdeSoleil. Elke woensdag en donderdag in juli en augustus hebben we activiteiten als bingo, een pubquiz, een tropische middag en karaoke. En vandaag geven we ze een kermisgevoel. Lang leve ContourdeSoleil.”

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X