Kies Henk van Tilborg: Partij 50Plus

Kies Henk van Tilborg: Partij 50Plus

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Tilburger Henk van Tilborg is op plaats 5 de hoogst genoteerde Brabander van 50 PLUS.

Wie is Henk van Tilborg? “Ik ben Henk van Tilborg, ben 63 jaar geboren en getogen in Tilburg en wordt op de dag van de verkiezingen 17 maart 64 jaar”.

Henk is getrouwd met Ria, heeft 3 kinderen en bijna 6 kleinkinderen.

Hoe ben je verzeild geraakt in de politiek?

“Mijn vader heeft altijd in de textiel gewerkt, deed veel aan vrijwilligerswerk en heeft ook zijn kinderen bijgebracht dat het goed is om als vrijwilliger wat terug te doen voor de maatschappij. Ik Heb vanuit die instelling veel hobby’s in kader van besturen. Zoals penningmeester KBO, penningmeester stichting Daarnah (jongelui met een niet aangeboren hersenafwijking), secretaris Reeshof Muzen Concerten en voorzitter Vrienden van de Surinaamse Atletiek. Vanuit dat vrijwilligerswerk ben ik ruim 3 jaar geleden 50PLUS Tilburg begonnen, waarvan ik als raadslid fractievoorzitter ben.”

Wat is je drijfveer?

“Ik ben er van overtuigd dat onze generatie meer voor zichzelf moet opkomen. Voor je het weet tellen we niet meer mee. Natuurlijk willen we goed voor onze kinderen en kleinkinderen zorgen, maar wat we zelf hebben opgebouwd daar hebben we natuurlijk ook recht op. Als Tweede Kamerlid voor 50PLUS kan ik daar zeker een stuk aan bijdragen”.

Was je 5e plaats een verrassing?

“Ik was zeer vereerd toen ik hoorde dat ik op nummer 5 stond. Het vertrouwen dat de selectiecommissie in mij heeft gesteld zal ik niet beschamen. Ook fijn dat de Algemene Ledenvergadering dat nog een keer bevestigd heeft”.

 

Spreek je het Brabants dialect?

“Ja ik ben een echte Brabander en een echte Tilburger. Kom uit de Hoefstraat en spreek zeker ons bijzondere dialect. De zachte G zit er zeker in dat heb ik ook nooit verbloemd. In Den Haag bij KPN waar ik jarenlang gewerkt heb als HR-manager, was het ook altijd meteen duidelijk waar ik vandaan kwam”.

Welke tradities en gewoontes koester je?

“ Ik hou van carnaval, ben lid van de oudste vereniging van Tilburg de Görkse Turken daar heb ik ook even in bestuur gezeten. Vind het belangrijk dat 4 mei herdacht wordt net zoals 15 augustus de beëindiging van de 2e wereldoorlog. Verder zijn we natuurlijk als 50PLUS tegen discriminatie en maak ik me hard voor de herdenking van de slavernij zodat het niet vergeten wordt”.

Staat achter elke sterke man een sterke vrouw?

“Mijn vrouw Ria ( 62 jaar) heeft mij altijd gesteund in de keuzes die ik gemaakt heb. Ria heeft zelf heel lang in de zorg gewerkt, later een administratieve functie verricht en is heel zorgzaam ingesteld. We hebben over mijn plannen altijd goed gesproken. Nu met de Tweede Kamer vooraf gesproken, over wat voor veranderingen dat met zich mee zou brengen en of we daarvoor wilden gaan.

Gelukkig kon ze met mijn keuze in stemmen”.

Waarop richt je je met de verkiezingscampagne?

“Ik denk dat Midden-Brabant voor mij erg belangrijk is. Daar voel ik mij echt thuis en op vele plaatsen kennen ze mij. Natuurlijk ga ik voor heel Nederland, maar we hebben de geografische zaken wat verdeeld binnen 50PLUS.

Veiligheid in en rondom huis voor senioren vind ik zeer belangrijk. Mensen langer thuis laten wonen op een mooie verantwoorde manier.

Natuurlijk is en blijft inkomen en een waardevast pensioen de nummer één voor 50PLUS, maar we hebben ook vele programmapunten voor mensen jonger dan vijftig . Er wordt wel eens gezegd het huidige 50 is het vroegere 39”.

Nog tijd voor hobby’s?

“We hebben tegen die tijd 6 kleinkinderen en iedere woensdag is het volle bak als we oppassen.

Dat doen we samen, dat zal er dan even niet meer inzitten. Wel jammer maar daarin moeten we even een modus zien te vinden. Opa en Oma zijn is een geschenk wat wij samen erg koesteren, je krijgt er zoveel voor terug”.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X