Leer Tilburg kennen met de wandelapp

Leer Tilburg kennen met de wandelapp

Met de app ‘Wandelen in de Wijk” kun je in jouw wijk laagdrempelig een wandeling maken en de stad ontdekken. Onlangs is de app in een nieuw jasje gestoken.

Vorig jaar september is de app Wandelen in de Wijk gelanceerd middels een bewonersinitiatief. Inmiddels is deze app in een nieuw jasje op iPhone te vinden. Met deze versie kan men uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt.

Themawandelingen
De wandelingen zijn verdeeld in verschillende kleuren: Blauw (oorspronkelijke routes van Wandelen in de Wijk); Groen (natuurwandelingen, waaronder binnenkort ook wandelingen van Stadsbos 013); Oranje (routes door het centrum) en Paars (speciale themaroutes zoals vergaderroutes of een kerstroute).

Bewegen en ontdekken
Via de Tilburgse routes kun je op een unieke manier de stad verkennen. Elke wijk/buurt heeft een specifiek karakter. Tijdens de wandeling worden diverse historische feiten en bijzondere plekken uitgelicht. Daarnaast is het een laagdrempelige manier om te bewegen en fit(ter) te worden.

Suggesties zijn welkom
Er worden geregeld nieuwe wandelingen aan de app toegevoegd. Mocht je zelf een suggestie hebben voor de app, kun je dit via www.sportintilburg.nl/contact doorgeven.

Burgerinitiatief
Van de totstandkoming van de app wil het Sportbedrijf speciaal Henk Doremalen en Peter Matthijssen bedanken. Als burgers van onze stad hebben zij pro Deo een mooie bijdrage geleverd aan de app.

De vernieuwde app Wandelen in de Wijk is in de iPhone versie vanaf nu te downloaden. De vernieuwde Androidversie volgt later dit jaar. De huidige versie is nog steeds beschikbaar.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X