Nieuwe Seizoen Het Cenakel

Nieuwe Seizoen Het Cenakel

Het nieuwe seizoen van Stichting Het Cenakel is weer gestart. Hieronder een overzicht van de komende concerten

In 1998 ging de prachtige voormalige kloosterkapel van Het Cenakel een nieuw leven tegemoet als concert- en expositieruimte. Stichting Het Cenakel verwelkomt u graag in het nieuwe seizoen met boeiende concerten, onder de verantwoorde coronamaatregelen. Hierdoor is er een beperkte capaciteit en dient u bij alle concerten vooraf te reserveren. Dit kan via info@cenakel.nl of via 06 – 132 26 751.

Er is voldoende afstand tussen de stoelen, het cafe gedeelte is beperkt open zodat er altijd ruim afstand is en u met een gerust gevoel kunt genieten van de prachtige concerten.

Hieronder een overzicht van die concerten.

29 september om 20.30 uur: Ensemble Electra met FACE
Ensemble Electra voert de multimediale compositie FACE van Yannis Kyriakides uit. Tekst, geprojecteerde beelden en muziek draaien rond het thema van digitale gezichtsherkenning en duiding van emoties. Deze elementen vormen een netwerk van gegevens die het beeld vertegenwoordigen dat we van onszelf vormen door middel van geavanceerde technologie. Meer informatie en prijzen zie www.delink.nl.

6 oktober om 20.30 uur: Remy Alexander en Sjors van der Mark
In dit dubbelconcert laten Remy Alexander, artist in residence bij De Link 2020, percussionist Pedro Paixao en danseres Daniela Rodrigo de ruimte en de akoestiek van Het Cenakel ten volle benutten. Hij heeft ook een stuk geschreven voor gitarist Sjors van der Mark, die het tweede deel voor zijn rekening neemt.

11 oktober om 20.30 uur: Pauline Oostenrijk (hobo) en Enno Voorhorst (gitaar).
Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst hebben veel successen geboekt op het muzikale pad en hebben elkaar gevonden in dit duo. Zowel de hobo als de hobo-d’amore van Oostenrijk mengen zich met de warme gitaarklanken van Voorhorst. Ze spelen met veel oog voor detail en uiterst goed verzorgd.
Pauline Oostenrijk studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van klassieke muziek. Voordien sleepte ze op nationale en internationale concoursen de nodige prijzen in de wacht. Van 1993 tot 2018 was ze als solo hoboïste verbonden aan het Residentie Orkest. Momenteel is ze lid van het Orlando Quintet, het Ensemble Tableaux Vivants en The Hague String Trio. Daarnaast is ze docent hobo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en Kunstencentrum De VAK in Delft.
Enno Voorhorst studeerde bij Hein Sanderink, Hubert Käppel (Musikhochschule Köln) en David Russel. Hij won de eerste prijs op het 7e gitaarconcours in Hof (Duitsland), de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw en de eerste prijs op het Japanse Seto-Ohashi Concours. Hij speelde in grote zalen en gaf vele masterclasses van Europa tot Azië en Amerika. Zij CD met werken van Mangoré werd zeer lovend ontvangen was de start van zijn internationale carrière.
Getuige recensies: “The CD by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.” (Rico Stover, Mangoré-kenner bij uitstek) of “God gaf je handen de geest van Mangoré” (Jorge Morel, de Recuerdos del Camino opdroeg aan Enno Voorhorst).
Onlangs kwam zijn laatste album uit met werken van Roland Dyens voor gitaar en orkest samen met The String Soloists. Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2017 brachten Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst de CD Modinha uit.
Tijdens het concert verrassen zij u met werken van Villa-Lobos, Satie, Oostenrijk, Piazolla en Franse chansonbewerkingen. Entree: €15,-
Betaling bij aanvang concert contant of met pin. Wij reserveren geen vaste zitplaatsen.

Kaarten reserveren is mogelijk via de link bovenaan de pagina of via info@cenakel.nl

Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij Forward Advocaten. Meer parkeermogelijkheden op de homepage.

 

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X