Tilburgse Textiel in 50 Weefsels

Tilburgse Textiel in 50 Weefsels

Auteur Ton Wagemakers, de kenner van de Tilburgse textiel, komt met zijn tweede bundel ‘Tilburgse Textiel in 50 Weefsels’.

Een bundel met leuke, ontroerende en pijnlijke verhalen, verrassend en dan weer spannend. Een greep: ‘Hein Godver’ en de Fientjes, Goud voor Joke Jansen, Miet van Puijenbroek: besodemieterd…, Alleen de muziek draaide nog volop. Van Kampen niet en Van Dooren’s wel.

Vele verhalen over de Tweede Wereldoorlog: Was de Tilburgse textiel een oorlogsindustrie? En de vraag: wat zou jij gedaan hebben in zo’n situatie: meewerken, protesteren, onderduiken of ….

En waarom kijken we met weemoed terug naar het werken in de jaren vijftig? Tenslotte mag Peerke natuurlijk niet ontbreken: is het lui Peerke of heilig Peerke?

Tilburgse Textiel in 50 Weefsels geeft met de verhalen een onthullende inkijk. Dit boek is het eerste deel van een nieuwe serie getiteld 013BOEK.

Het verhalenboek is geïllustreerd met ruim 100 foto’s. Het verschijnt op 14 maart. ISBN 978-90-828001-0-4. Verkrijgbaar in de boekhandel voor 16,95 euro.
Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X