Wedstijd De 10 tofste tuintjes van Tilburg!

Wedstijd De 10 tofste tuintjes van Tilburg!

Blauwe Tuinen wil 1000 tuinen watervriendelijker te (helpen) maken. Tot 1 oktober kun je meedoen aan de wedstrijd: 10 tofste tuinen van Tilburg.

Foto: Jules van Iperen

Het doel van het project 1000 Blauwe Tuinen is om in drie jaar tijd minimaal 1000 tuinen watervriendelijker te (helepen) maken. Er zijn 850 regentonnen geplaatst, meestal met overloop naar de tuin en maar dan 700 tuineigenaren hebben hun tuinscore berekend en verhoogd via de tips op blauwetuinen.nl    

Het project 1000 Blauwe Tuinen sluit af met een zoektocht naar de 10 tofste tuintjes van Tilburg. Tot 1 oktober kan iedereen met een Blauwe Tuin zijn tuin nog letterlijk op de Blauwe Tuinen kaart zetten en in aanmerking komen voor 1 van de wekelijkse of hoofdprijzen.

“Het allermooist zou natuurlijk zijn als we 1000 tuinscores hebben op de plattegrond”, meent Janneke de Vries, coördinator van het project. ”Dat kan als Tilburgse tuineigenaren meedoen voor 1 oktober. Daarom maken ook de nieuwere tuinen met score en foto kans op de titel ‘Toffe Tilburgse Tuin’ en de bijbehorende wekelijkse prijzen”.

Nog 1 maand voor 1000 Blauwe Tuinen…

Uiteindelijk worden 10 tuinen gekozen door een jury en beloond voor hun resultaat. Tot de water gerelateerde prijzen behoren een ballonvaart met het gezin óver de Tilburgse tuinen en een familieboottocht over het Tilburgse water. Blauwe gezinstuinen maken kans op mooie tuinaccessoires van Capi Europe en growtafels van Elho, beiden lokale producenten van mooie tuinproducten, aldus Janneke. Natuurlijk is een toffe tuin een tuin waarover nagedacht is hoe deze water-, of zelfs klimaatvriendelijk in te richten. Daar wordt je tuin ook gelijk gezonder van, dus iedereen wint sowieso.” Tips hoe je dat kan aanpakken vind je via de website van het project. “Soms scoort een tuin hoger dan de eigenaar denkt en vice versa. Daarom is het ook interessant om je tuinscore te weten en te zien wat je nog meer kunt doen.”

De prijsuitreiking vindt plaats op 24 oktober tijdens de Week van Ons Water in de Blauwe Spoortuin: een openbaar gebied van RAW tot en met de Hall of Fame dat door vrijwilligers is omgetoverd tot een watervriendelijke tuin. Op die dag wordt ook de Waterspeeltuin bij het Ontdekstation013 officieel geopend.
Iedereen met een tuin in het 013 gebied kan meedoen tot 1 oktober!

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X