Eeuwenoude geneeswijze helpt bij infectieziekten

Eeuwenoude geneeswijze helpt bij infectieziekten

Ook in coronatijd, gebruiken de moderne oosterse ziekenhuis de oude Chinese geneeswijze ter bestrijding van corona en de gevolgen daarvan.

Door Rinus van de Broek, directeur CNGO Tilburg

De oude Chinese geneeswijze wordt internationaal TCM genoemd. Dit betekent Traditional Chinese Medicine. Het is een geneeswijze die door de World Health Organization (WHO) officieel is erkend en nu in vele honderden landen over de wereld wordt gebruikt.

De traditionele Chinese geneeswijze bestaat uit acupunctuur, de bewegingsleer qigong, de massage Tuina en de Chinese voeding- en kruidenleer.

Wij noemen het alternatieve geneeswijze maar in China en vele andere oosterse landen is het gewone reguliere geneeswijze.

Ook nu, bij de bestrijding van corona en de gevolgen daarvan, gebruiken ze in moderne oosterse ziekenhuizen hun oude geneeswijze.

Zo konden we op TV zien dat zowel het personeel als patiënten van ziekenhuizen in Wuhan qigong deden. Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen die aandachtig en rustig op het ritme van de ademhaling worden gedaan. De oefeningen verbeteren de zuurstofopname en de algehele circulatie in het lichaam. Ze verhogen de weerstand, zorgen voor een betere bloedcirculatie, verminderen stress en zorgen voor een sneller herstel na ziekte.

 

Verbluffende resultaten met qigong.

In China kent men ruim 3000 sporten en bewegingsleren. Maar slechts één bewegingsleer, de qigong, wordt daar gebruikt in hun moderne ziekenhuizen.

Op televisie zag ik dat ze in de ziekenhuizen een qigong-serie gebruiken die de therapeuten die we in ons centrum opleiden ook gebruiken bij het verminderen van ernstige longklachten zoals COPD, astma en longemfyseem. Bij zwakte, als men lang aan de beademing heeft gelegen, kan men deze oefenserie ook zittend op een stoel doen. De resultaten bij dagelijks oefenen zijn verbluffend: al snel een betere conditie, een terugwinning van mobiliteit, minder benauwdheid of hoesten tot aan volledige afwezigheid daarvan.

Qigong wordt in China dan ook gezien als de meest effectieve bewegingsleer voor een betere weerstand en een sterk immuun systeem!

Daar komt bij dat het eenvoudig te leren is voor senioren. Al direct voel je dat het heerlijk is om te doen en al na een paar lessen ervaar je de positieve werking in je lichaam.

 

Rinus van den Broek

Directeur CNGO

 

Meer weten?

Kijk op www.cngo.nl

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X