Kaartenactie Fit het voorjaar in

Kaartenactie Fit het voorjaar in

Sportbedrijf Tilburg heeft een kaartenactie opgezet om meer senioren in beweging te krijgen.

 

In deze tijd is het belangrijk om fit en gezond te blijven. En samen bewegen is zoveel leuker dan alleen! Daarom heeft Sportbedrijf Tilburg een actie opgezet “Fit het voorjaar in.” Met deze actie willen we met name senioren en mensen met een beperking aansporen om, door middel van een kaartje, af en toe iemand in hun omgeving uit te nodigen die de komende tijd gezellig met hen mee beweegt.

In de kerstvakantie zijn de ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) docenten langs de deuren gegaan bij de deelnemers om een pakketje met speciaal ontworpen uitnodigingskaarten af te geven. Het idee is dat zij vervolgens deze kaarten naar iemand in hun omgeving sturen of brengen waarmee ze graag een half uurtje willen bewegen. Denk aan een wandeling met de buurvrouw of binnen fitnessoefeningen doen met kleindochter of kleinzoon. Op de kaart is er ook ruimte om een persoonlijke, leuke, gezellige of complimenteuze tekst te schrijven.

Op deze manier hoopt Sportbedrijf Tilburg dat iedereen fit blijft en diverse sociale contacten goed onderhouden blijven. Beweegmogelijkheden Wat kunnen o.a. senioren zoal doen om fit te blijven? Er zijn verschillende binnen- en buitenactiviteiten geschikt om met zijn tweeën te doen.

Een mooi initiatief wat de afgelopen maanden tot stand is gekomen zijn de speciale beweegvideo’s van Andrew Greenwood en Meta de Zeeuw. Zij hebben een serie beweegoefeningen (op muziek) opgenomen die men zowel staand als zittend in een stoel kan doen. Er zijn ook oefeningen met een fitnesselastiek (of panty) bij. De beweegvideo’s zijn vanaf 11 januari elke dag, om 5 minuten over elk uur, te zien op Omroep Tilburg.

Daarnaast kunnen ouderen gebruik maken van een speciale beweegposter en kunnen ze buiten diverse wandelingen maken, sommigen worden gecombineerd met oefeningen.

Op sportintilburg.nl/fithetvoorjaarin staan alle beweegactiviteiten met uitleg en overige beweegtips.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X