11/12 september: Toffe Tuinen Route

11/12 september: Toffe Tuinen Route

Op 11 en 12 september houdt St. Op Groene Voet weer de Toffe Tuinen Route. Hiervoor zijn toffe tuinen en makers gezocht.

Stichting Op Groene Voet Sinds zet zich in voor een groener en fleuriger Tilburg. Dat doen ze middel projecten als 1000 Blauwe Tuinen, de 10 Tofste Tuinen van Tilburg, het Wormenhotel 013 en de Toffe Tuinen Route.

De Toffe Tuinen route vindt plaats in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Goirle. Deelnemende tuineigenaren en creatievelingen kunnen zich nu inschrijven.

De lokale natuur, hoe we daarmee omgaan, is onderdeel van de dagelijkse cultuur. Met de open tuinen route wordt de link gelegd tussen tuinen en mensen en wordt het ambacht, de cultuur en de tuinen aan elkaar gekoppeld. Middels kleine, laagdrempelig exposities in mooie en inspirerende tuinen. Denk hierbij aan vormgeving en beelden, hout- of stofbewerking, schilderwerken, fotografie, bloemenkunst, gerecyclede tuinsculpturen etc.

De lokale natuur, hoe we daarmee omgaan, is onderdeel van onze dagelijkse cultuur. Daarom wordt dit jaar tijdens de open tuinen route de link gelegd tussen tuinen en mensen.

De tuinen zijn heel gevarieerd: van stadstuin tot samentuin, van ruime tuin tot tuin in buitengebied. Maar allen zijn ze natuurvriendelijk, met aandacht voor water, biodiversiteit en schoonheid.

Tuinen en maken worden gematcht na inschrijving. Deze staat open tot de start van de zomervakantie. De plattegrond met de actuele aanmeldingen en de routekaart staat op de website www.opgroenevoet.nl

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X