12 mei: Cultuurroute 013

12 mei: Cultuurroute 013

Op donderdagavond 12 mei stelt cultureel Tilburg haar deuren open voor de Cultuurroute 013 die langs 13 locaties voert.

De Cultuurroute 013 is een nieuw event van Stad van Makers en Ticket to Tilburg. Loop mee langs de 13 locaties van cultureel-dansend-kunstmakend en organiserend Tilburg, ga op avontuur en proef van al het moois dat Tilburg te bieden heeft. Je maakt gratis kennis met kunst en cultuur op plekken waar je normaal geen kunst ziet (op straat, uit de muur of bij de rechtbank).

Meer informatie: https://www.tickettotilburg.com/nl/cultuurroute013

De locaties:

Loc-Hal, Burg. Brokxlaan 1000, Expositie Carefull
In deze expositie staan 16 mensen centraal tussen de 18 en 90 jaar. Ze maken kunst in verschillende Brabantse zorg- en welzijnsinitiatieven. Kunst maken zorgt dat ze zich prettiger voelen en minder eenzaam. Ze werden geinterviewd en geportretteerd door Simone Vos en Marcel de Buck voor het magazine Carefull.

NS16, NS-Plein 16
Ateliergebouw met expositieruimte NS16 presenteert een etalage-expositie in het voorportaal van het atelier, met werk van Wobby.club, Noortje van Venrooij, SpreadVideo, Bakvorm, Studio Zeedauw, Annette Paulsen, Janine Hendriks, Studio Vortex, Vera Meulendijks en Remco van Dun.

De Harmonie, Stationsstraat 26 tussen 17.45 – 20.30 uur optreden van Oliver Pesch,
Oliver Pesch studeerde af aan de Rockacademie en mag zich Bachelor of Music noemen. Hij doork in de 60’s en 70’s en de jazz en hiphop. Ook studeerde hij klassiek gitaar aan het conservatorium. Pesch speelt deze avond o.a. muziek van Jackson Browne, Crosby, Still, Nash and Young, Gilbert O’Sullivan, Simon and Garfunkel, Joni Mitchell en Rufus Wainwright.

Kunstpodium T, Noordstraat 105
Bewonder de expositie van het Apprentice Master program #6 met als masters Arthur Stokvis en Bonno van Doorns. Geniet van een heerlijk drankje en ontmoet de jonge kunstenaars.

Cinecitta, Willem-II straat 29
Op de ramen van Cinecitta speelt de film If you work for a living, why kill yourself working? Life has no value here! van filmmakers Simon van Iersel en Marijn Dijkmeijer. Wandel lekker langs en bekijk hun film van buitenaf.

Light Expierence bij de Pindakaaswinkel, Heuvelstraat 57
Kijk eens omhoog en bewonder boven de winkel de light expierence, met visuals van  licht- en multimediakunstenaar Jim van den Berg. In zijn werk neemt hij je graag mee in een intuïtieve beleving van bewegende beelden.

Kijk eens omhoog tijdens de Cultuurroute013. Op de ramen boven de Pindakaaswinkel (Heuvelstraat 57) verschijnt een light expierence! De visuals zijn gemaakt door Jim van den Berg.

FEBO, Heuvelstraat 50
In samenwerking met FEBO, Pakje Kunst en Cultuurroute 013 trek je krokante kunst uit de muur. De perfecte pitstop tijdens de route om te snacken en je te vergapen aan kunst in een pakje. Voor €4,- trek je het pakje uit de snackmuur. Hierin kun je elke kunstvorm tegenkomen. Uit nieuwsgierigheid, als cadeau, als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op. Maar pas op! Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren etc. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid naar 52 automaten over 36 Nederlandse steden, met zo’n 1000 kunstenaars.

Emmapassage 29
Op deze avond wordt een leegstaand pand aan de Emmapassage 29 gevuld met kunst, een voorproefje op het Illustrada Festival. Laat je verwonderen door 18 illustraties van verschillende makers.

Emmapassage 30
In een leegstand pand aan de Emmapassage 30 kun je genieten van het optreden van Antonio Alemanno, multi-instrumentalist en componist. Hij speelt op contrabas, cello, oud, charango, framedrums en elektronica en vult het pand met klanken van wereldmuziek, van swing tot pop en van folk tot filmisch. Vorig jaar bracht hij zijn album Sea Stories uit. Kom je ook swingen op deze avond?

Tilburgse Rechtbank, Stadhuisplein 75
Ateliers Tilburg exposeert hun werk in de voormalige Tilburgse rechtbank, de etalages aan de straatkant bieden een goed podium om kunst uit te lichten.

Factorium Cultuurmakers, Koningsplein 11a
In de foyer is een programma te zien en te horen met Tilburgse koren en vocal groups. Wie dat precies zijn, wordt later bekend gemaakt.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, Zwijssenplein 1
Enkele pianisten van de opleiding Academy of Music and Performing Arts en de Master of Music hebben een divers programma in elkaar gezet, met zowel romantische als hedendaagse werken De bachelor- en masterstudenten delen graag hun passie voor muziek met jou.

Schouwburg en Concertzaal, Louis Bouwmeesterplein 1
Om theater interessanter te maken voor jongeren en jonge makers aan het theater te binden, sloegen Schouwburg Concertzaal Tilburg en T*Agency de handen ineen om een nieuwe ontmoetingsplek te creëren: In de kelder van het theater bevindt zich METRO.

 

 

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X