13 december: Alzheimer Café

13 december: Alzheimer Café

Op dinsdag 13 december is er weer een Alzheimer Café met deze keer het thema ethische dilemma’s rondom euthanasie. 

Het Alzheimer Café is een initiatief van Stichting Alzheimer Nederland, afd. Tilburg, en wordt gehouden in het restaurant van woonzorgcentrum Joannes Zwijsen.

Het thema van de avond is ethische dilemma’s rondom euthanasie. Op 13 december wordt de documentaire ‘Dokter Kees – zoekend naar de wil van Wily’ vertoond. Deze documentaire sluit goed aan op het thema: is Willy nog wilsbekwaam en kan hij nog zelf beslissen of hij wil leven? Voldoet Willy aan wat hij ooit heeft opgeschreven en mag hij op basis van zijn wilsverklaring euthanasie krijgen?

Filmmaker Jesse van Venrooij wist deze ethische dilemma’s op een integere wijze vast te leggen. Hij is ook aanwezig bij he Alzheimer Café en zal na afloop zijn verhaal vertellen en vragen beantwoorden.

13 december: Alzheimer Café Tilburg, restaurant De Refter, woonzorgcentrum Joannes Zwijsen, Burg. Brokxlaan 1407 in Tilburg. Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Sluiting: 22.00 uur. De Geheugenwinkel is geopend van 19.30 uur tot 20.00 uur en in de pauze.

Meer informatie bij coördinator Yvonne de Weerd via ydeweerd@msn.com of 013 – 463 16 20 of met de dementieconsulenten van de Geheugenwinkel via geheugenwinkel@dewever.nl of 013 – 549 26 06

 

 

 

 

 

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie