14 november: Peerke Donderslezing bij Tilburg University

14 november: Peerke Donderslezing bij Tilburg University

Op zondag 14 november geeft Cynthia Mcleod een Peerke Donders lezing over het slavernijverleden bij de Tilburg University.

Het slavernijverleden is een van de specialisaties van schrijfster en historica Cynthia McLoud. Haar onderzoek is gebaseerd op oral history. Ze schreef ook het boek ‘Hoe duur was de suiker’, dit boek werd tevens verfilmd. Op zondag 14 november om 13.00 uur geeft ze de lezing in de aula van Tilburg University. Om 16.30 is de film te zien in Cinecitta. Cynthia leidt de film in.

Het slavernijverleden is een huidig maatschappelijk thema. Volgend jaar wordt dan ook het slavernijmonument in onze stad onthuld. Slavernij heeft een duidelijke relatie met Peerke Donders. Tijdens zijn werk in Suriname, was hij fel tegen slavernij.

Deze Peerke Donderslezing wordt georganiseerd door het Wereldpodium, onder verantwoordelijkheid van de Stichting Petrus Donders Tilburg, beheerder van het immateriële en materiele erfgoed van Peerke Donders.

Geinteresseerd
Inschrijving voor 8 november. QR-code verplicht. Kosten lezing: €5,-. Kosten film: €6,50. Combinatieticket: €10,-. Het gewenste bedrag overmaken op rekeningnummer NL 92 RABO 0135 7511 60 ten name van Stichting Petrus Donders Tilburg onder vermelding van Peerke Donderslezing of combinatieticket, onder gelijktijdige opgave via info@peerkedonders.nl. Wie alleen de filmvertoning bij wil wonen moet reserveren via de website van Cinecitta.

Meer info Stichting Petrus Donders

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X