17 oktober: Fietseninzamelactie gemeente Tilburg

17 oktober: Fietseninzamelactie gemeente Tilburg

Op 17 oktober kun je een kind blij maken met een overgebleven kinderfiets tijdens de kinderfietseninzamelactie van de gemeente Tilburg. 

 

De gemeente wil dat ieder kind een goed, veilige fiets heeft. Helaas is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend, omdat hun ouders niet het geld hebben om een fiets te kopen. Daarom zamelen de gemeente, de ANWB en diverse Tilburgse organisaties gebruikte kinderfietsen in. Deze worden opgeknapt voor gezinnen die een goede, veilige fiets kunnen gebruiken, zodat alle kinderen in Tilburg veilige meters kunnen maken, gezond kunnen bewegen en vooral meedoen in onze stad.

17 oktober: Kinderfietseninzamelactie
In Tilburg heeft 1 op de 5 kinderen geen goede fiets. Esmah Lahlah, wethouder Bestaanszekerheid roept dan ook alle Tilburgers op hun gebruikte of boventallige kinderfiets te doneren. Tussen 13.00 uur en 17.00 kun je deze inleveren bij het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein 130. Ook laten Sietse van Berkel en James Alberto deze dag hun trucs op de BMX zien en vraagt Quiet Community aandacht voor stille armoede tijdens Wereldarmoededag.

Fietsinzamelpunten
Verhinderd op 17 oktober? Je kunt het hele jaar door je gebruikte fietsen inleveren bij La Poubelle, Beter Stokhasselt (ContourdeTwern) of de Quiet Community. Deze worden opgeknapt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en uitgereikt aan kinderen die nu geen goede en veilige fiets hebben, of geen goede fiets kunnen aanschaffen. Ook voor reparaties en onderhoud kunnen zij hier gratis terecht.

Adressen:
La Poubelle, Hoevenseweg 3
Beter Stokhasselt, Corellistraat 281
Quiet Community, Hoflaan 23

Kinderfietsenplan Tilburg
Op 17 oktober tekenen een aantal partners een intentieverklaring waarmee ze een keten vormen om samen fietsen in te zamelen, te repareren en uit te reiken aan kinderen en jongeren die een fiets nodig hebben. Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsenplan: “Voor veel kinderen is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Tegelijkertijd staan er in Nederland 3,8 miljoen fietsen in schuurtjes stof te vangen. We hopen dat iedereen zijn kinderfiets doneert. Zodat we alle kinderen kunnen helpen op jonge leeftijd goed te kunnen fietsen.”

Fiets nodig?
Wie een fiets zoekt voor zijn of haar kind, kan contact opnemen met Stichting Leergeld.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X