2 sept / 3 okt: Heikant, een Wereldwijk

2 sept / 3 okt: Heikant, een Wereldwijk

Stichting Straat organiseert van 2 september tot 3 oktober het culturele evenement: Heikant, een wereldwijk.

Bewoners, organisaties en ondernemers uit de wijk Heikant in Tilburg-Noord organiseren dit evenement. Het programma is gebaseerd op de geschiedenis van de wijk, bewonersverhalen en bijzondere plekken.

Op woensdag 2 september verschijnt het boek “Heikant – een wereldwijk’, geschreven door Berry van Oudheusden, met verhalen van (oud-) wijkbewoners, veel wetenswaardigheden van toen en nu en unieke foto’s. Dit boek is voor 15 euro verkrijgbaar bij boekwinkels in Tilburg.

Verder is er een wijkquiz met 100 vragen over de wijk vroeger en nu, waar men online individueel of in teamverband kan deelnemen. Er zijn drie verschillende wandelingen met de thema’s architectuur, natuur en historische ontwikkeling. Iedereen kan deelnemen aan een fotopuzzeltocht, met 25 details die in het straatbeeld van de oude Heikant te vinden zijn. In winkelcentrum Wagnerplein staat een maand lang een expositie die uit twaalf kubussen bestaat en waarmee steeds een andere Heikant-afdeling gebouwd kan worden.

In het Von Weber-park wordt het grondplan gerealiseerd van een boerderij die op die plek stond, waaraan vier lindebomen herinneren. Enkele billboards tonen oude straatbeelden van het verdwenen Lijnsheike.

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober is het slotevent. Met dans, muziek, theater, zang en andere presentaties op 15 bijzondere locaties in de wijk. Deze optredens zijn voor geïnspireerd door de historie van de wijk en de verhalen van de bewoners. Actuele informatie omtrent het programma vind je op www.stichtingstraat.nl

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X