29 september: Ralf Bodelier in het Verhalenhuis

29 september: Ralf Bodelier in het Verhalenhuis

Op 29 september geeft schrijver Ralf Bodelier een lezing in het Verhalenhuis over zijn voettocht van Israël naar Bouillon.

In januari 2020 vertrok Bodelier vanuit Jeruzalem te voet naar Bouillon, een tocht van 4200 kilometer, die trok door het Midden-Oosten, Turkije, de Balkan en de Duitstalige landen. Was het een pelgrimage? Ralf Bodelier spreekt liever over een over een ‘Omgekeerde Kruistocht’, naar voorbeeld van Godfried van Bouillon. Die liep immers in omgekeerde richting dezelfde route, van 1096 tot 1099. Godfried reisde met het zwaard om mensen te bekeren. Tijdens de kruistocht kwamen 1,5 miljoen mensen om. De vreedzame Ralf Bodelier daarentegen maakte de tocht met niet meer dan een rugzak, een laptop en een onstilbare honger naar nieuwe verhalen en ideeën. Want al wandelend doe je de beste ideeën op!

Voor zijn tocht dacht hij één jaar uit te trekken. Middenin corona-tijd is echter niet de beste tijd om te reizen. Maar liefst drie keer moest hij zijn reis onderbreken. Zelf werd hij ook geveld door corona. In het Bulgaarse Ruse bracht een rammelende ambulance hem doodziek naar het ziekenhuis. En zo duurde zijn tocht twee jaar.

Voor het Financiële Dagblad en de Groene Amsterdammer deed hij wekelijks verslag. Momenteel werkt hij aan een boek hierover. De lezing is er al. Een spannend en meeslepend verhaal van een geboren verteller. Vol nieuwe inzichten, opgedaan in talloze gesprekken in Israël en op de Westbank, in de vluchtelingenkampen van Libanon en moskeeën in Turkije. Of het door oorlog getekende oosten van Kroatië.

Ook genieten van deze lezing? Kom dan op 29 september om 19.00 uur naar het Verhalenhuis van het Ronde Tafel Huis, Wagnerplein 4. Reserveren via reserveren@rondetafelhuis.nl 

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X