6 november: Lezing Arthur Umbgrove bij Gianotten Mutsaers

6 november: Lezing Arthur Umbgrove bij Gianotten Mutsaers

Op 6 november geeft Arthur Umbgrove een lezing over zijn nieuwe roman ‘Met de prins op reis’ bij Gianotten Mutsaers.

De roman van Umbgrove gaat over de goodwill reis die prins Bernhard in 1951 naar Zuid-Amerika maakt, met in zijn kielzog particulier secretaris Frans de Graaff. Daar bezoekt hij ook het Argentinië van Juan en Eva Perón. Een beladen reis, want Perón wordt in Nederland als dictator gezien. De secretaris moet de prins behouden voor fouten, maar hoe doe je dat als je in de schaduw staat van een man die zich onaantastbaar waant?
Frans van de Graaff is de oudoom van Arthur Umbgrove. Die krijgt 70 jaar later zijn archief in handen metdaarin een aantal integrerende documenten. Umbgrove reist naar Argentinië, in het voetspoor van zijn oudoom. Hier ontdekt hij informatie over een mogelijke diplomatieke rel op wereldschaal, die op het nippertje werd voorkomen. Plus de nodige openbaringen rondom het losbandige leven van de prins en zijn entourage.

Schrijver Arthur Umbgrove is voorzitter van de Comedytrain en artistiek leider van De Speld Live. Hij maakte vijf cabaretprogramma’s en was jarenlang columnist bij NPO Radio 1. Zijn debuutroman ‘Midden op de Weg’werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs en bekroond met de BiBra-debutantenprijs. Daarna verschenen vier veelgeprezen romans.

6 november: Lezing Arthur Umbgrove bij boekhandel Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17. Tijd: van 13.00 uur tot 14.00 uur. Entree: gratis. Aanmelden via info@gianottenmutsaers.nl 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie