9 Oktober: Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal

9 Oktober: Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal

Op 9 oktober is er vanuit de serie Verrassende Ontmoetingen een optreden op 9 oktober met de Kleurrijke Mama’s en de harmonie L’Union Heythuysen in de Concertzaal.

Verrassende Ontmoetingen faciliteert al meer dan 28 jaar concerten voor amateurorkesten uit voornamelijk Brabant en Limburg in diverse zalen. De thuisbasis is de Concertzaal Tilburg. Op zaterdag 9 oktober zal een concert plaatsvinden met het Tilburgse koor Kleurrijke Mama’s en de Harmonie L’Union Heythuysen o.l.v. Erik Somers. Deze harmonie is in 1886 opgericht als fanfare en daarna omgezet tot harmonie. Vanaf 2005 staat de harmonie onder leiding van Erik Somers. Het orkest heeft al diverse mooie en goede resultaten behaald, zoals het WMC in Kerkrade met de Eerste Prijs (lof der jury) in 2009 en het Limburgs Kampioenschap in de Eerste Afdeling op het concours in Enschede. De harmonie deed diverse buitenlandse concertreizen en trad op met bekende solisten, als solofluitist Aldo Baerten van het Royal Flemish Philharmonic en zangeres Wendy Kockelkorn tijdens het Strauss Gala in het kader van het 125-jarig bestaan van de harmonie.

De harmonie staat ook open voor het lichte genre en werkt samen met bekende solisten. Zoals het project Brel e& Brass, waarbij de chansons van Jacques Brel werden gecombineerd met de harmonie,- fanfare of brassmuziek. Deze gouden formule bleek zeer succesvol en heeft inmiddels de grens van 80 optredensmet zowel lokale als regionale orkesten. Het jongste project in het lichte genre is Shaffy & Brass, van de Belgische zangeres Micheline van Hautem; zij vertolkt de onvergetelijke chansons van Ramses Shaffy met elke avond een andere harmonie, fanfareorkest of brassband.

Van Hautem zingt op 9 oktober de emotionele liedjes van Shaffy, in combinatie met het warme, maar ook spetterende koper van het orkest van L’Union Heythuysen. De zanger maakte veel emoties los met zijn karakteristieke liedjes als “We zullen doorgaan’, ‘Sammy’, ‘Zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder’ en ‘Pastorale’. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs Jan Nellestijn, Peter Habraken en Guus Janssen. Speciale gast is bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist, in de Harmonie-, Fanfare- en Brasswereld (HaFaBra), zowel in binnen- en buitenland.

 

Het concert begint om 20.00 uur en kaartjes a Euro 15,00 zijn te bestellen via de ticketservice van www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl of telefonisch op 013-5432220.

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X