BEAT Plastic Waste in LocHal

BEAT Plastic Waste in LocHal

Drummer Rogier de Nijs maakt in de LocHal met het project BEAT Plastic Waste een statement tegen het wegwerpen van plastic.

BEAT Plastic Waste is een project van Rogier de Nijs ism Bibliotheek Midden-Brabant. Hiermee verzet hij zich tegen de wegwerpmaatschappij, en met name het plastic dat op de vuilnisbelt en oceaan terecht komt. Als inspiratie op deze verspilling en vervuiling maakte hij van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten. Hierop speelt hij tijdens een concert, op 19 november in de LocHal. Voorafgaand op dit concert is er op 10 november voor kinderen een workshop percussie. Die kunnen een vette BEAT maken met muziekinstrumenten van plastic afval.

10 november: Workshop Sla je Slag met plastic afval
Hoe maak je met plastic emmers, oude specie kuipen en flessen shakers muziek. Dat leren kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud  tijdens deze workshop. Je ontdekt de klanken uit plastic afval om samen een vette beat te maken.
Gratis entree. Bibliotheek LocHal van 15.00 uur tot 16.30 uur. Aanmelden via digilab@bibliotheekmb.nl

19 november: Soundtrack of the Plastic Age
Tijdens het concert Soundtrack of the Plastic Age  bespelen Rogier de Nijs en Sjaak van Dam een scala aan muziekinstrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek is vervreemdend, maar ritmisch en hypnotiserend. Ze spelen op een vuilnisbelt in de LocHal, een surrealistische fantasiewereld, bezaaid met plastic. Hiermee willen ze een statement maken tegen de wegwerpmaatschappij.
Bratis entree, voor alle leeftijden. Bibliotheek LocHal van 19.30 uur tot 22.00 uur. Aammelden via digilab@bibliotheek.mb

Met BEAT Plastic Waste worden bezoekers middels kunst en muziek zich te verdiepen in het thema plastic vervuiling. Wie meer wil weten/mee wil praten kan zich aanmelden voor de online groep De Plastic Troep https://www.kenniscloud.nl/page/7388/de-plastic-troep. Hier praat je over interessante boeken en documentaires over dit thema en kun je vragen stellen of gesprekken voeren.

Voor meer informatie zie ook: www.beatplasticwaste.com

En www.bibliotheekmb.nl

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X