Bibliotheek: Informatiepunt Digitale Overheid

Bibliotheek: Informatiepunt Digitale Overheid

Bij het informatiepunt Digitale Overheid van de Bibliotheek kun je terecht bij vragen over de digitale overheid.

 

Zaken regelen met de overheid moet steeds vaker via internet. Dat is niet altijd makkelijk. Mensen hebben bijvoorbeeld moeite met het digitaal aanvragen van studiefinanciering, het online betalen van een verkeersboete of het regelen van huurtoeslag. De Bibliotheek Midden Brabant helpt met het Informatiepunt Digitale Overheid mensen op weg met vragen over de digitale overheid.

Iedereen kan bij dit informatiepunt binnenlopen tijdens de service-uren met vragen over DigiD, belastingaangifte of het online afspraak maken voor de corona-prik. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers helpen niet ter plekke, maar staan mensen te woord, hepen de juiste informatie te vinden of verwijzen door naar lokale samenwerkingspartners als het Taalhuis, Formulierenbrigade of overheidsorganisaties.

Veel mensen kunnen moeilijk of niet omgaan met de digitale overheid. Terwijl de overheid juist bezig is met een digitaliseringsslag en steeds meer loketten verdwijnen. Daarom heeft de overheid er voor gekozen om – in overeenstemming met de Koninklijke Bibliotheek – in alle bibliotheekvestigingen een Informatiepunt Digitale Overheid te realiseren.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X