Bibliotheken beperkt open tijdens harde lockdown

Bibliotheken beperkt open tijdens harde lockdown

Tijdens de lockdown die (vooralsnog) duurt tot en met 14 januari zijn alle bibliotheken beperkt open.

De bibliotheken hebben een essentiele dienstverlening voor alle inwoners die boeken willen lenen of die willen werken, studeren of lezen. In alle 15 vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant kun je terecht voor één op één hulp bij het regelen van digitale overheidszaken, zoals de bibliotheek Wagnerplein (zie foto). Kijk voor je bezoek naar de actuele openingstijden van de bibliotheek in jouw buurt.

Hulp bij regelen overheidszaken
Heb je een vraag over het aanvragen van een DigiD of over het maken van een afspraak over een boosterprik? Of over andere zaken die je digitaal moet regelen – belasting, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Ook voor één op één hulp bij dit soort digitale zaken kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek. De speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers helpen je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Loop hiervoor binnen tijdens de aangepaste openingstijden, die je vindt op bibliotheekmb.nl/vestigingen.

Tijdens de lockdown is de bibliotheek helaas niet geopend voor offline ontmoeting, workshops en debat. Online activiteiten gaan door, groepsactiviteiten en cursussen zijn tot en met 14 januari geannuleerd. Wel kun je bij de bibliotheken terecht voor informatie en inspiratie. Ook kun je gebruik maken van een deel van de werk- en studieplekken. Van tevoren reserveren is in bijna alle gevallen niet nodig, met uitzondering van bepaalde werkplekken in de Bibliotheek LocHal.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X