Energieprijscompensatie-actie Ondersteuningsfonds

Energieprijscompensatie-actie Ondersteuningsfonds

Met de Energieprijscompensatie-actie 400 x 400 wil het Ondersteuningsfonds Tilburg voor 400 armlastige gezinnen 400 euro ophalen.

 

Door de te verwachten hoge energierekening komen de allerarmsten letterlijk in de kou te zitten. Demissionair staatssecretaris Yeşilgöz belooft vanuit het Rijk 400 euro energiecompensatie. Ook is er vanuit de gemeente een compensatie van 200 euro voor minima-huishoudens. Dit is echter voor veel armlastige Tilburgse gezinnen niet voldoende om de stijgende energieprijzen op te vangen. 

Krijg je vanuit het Rijk energiecompensatie van 400 euro, maar heb je die (eigenlijk) niet nodig? Dan roept het Tilburgs Ondersteuningsfonds (TOF) je op om die energiecompensatie (of een deel daarvan) te doneren aan Tilburgse gezinnen die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Middels de Energieprijscompensatie-actie 400 x 400. Waarbij 400 Tilburgers 400 euro doneren aan 400 armlastige gezinnen. Kleinere bedragen zijn uiteraard ook welkom. Hiermee wil TOF voorkomen dat de allerarmsten onder ons letterlijk in de kou komen te zitten.

Prof. dr. Leon Oerlemans, voorzitter van het TOF: “Via de 400 x 400 actie kun je deze barre, donkere tijden letterlijk en figuurlijk wat verlichten voor een ander. In een tijd van geven en aan een ander denken. Met de actie help je direct een Tilburger of Tilburgs gezin, zonder dat er geld aan een of andere strijkstok blijft hangen. Doe mee en laat het water niet naar je eigen zee stromen.”

Voor deelname geldt een aantal criteria: Je moet in de schulden komen, of verder geraken door de hoge energierekening. Ook wordt er gekeken naar een eventueel vermogen om de tekorten op te vangen. Een commissie van professionals in de schuldhulp- en inkomensproblematiek toetst de aanvragen van mensen en gezinnen met geldproblemen. Bij de verdeling van de donaties streeft TOF ernaar de meest schrijnende gevallen te helpen. Hierbij wordt bewust gekozen om iet minder mensen een ruimere oplossing te bieden, dan heel veel mensen voor een korte tijd vooruit te helpen.

 TOF heeft een ANBI-status: donaties voor 400 x 400 zijn eventueel fiscaal aftrekbaar. Doneren kan via de link of QR-code.

Kijk voor meer informatie en de verdere voorwaarden voor 400 x 400 op www.ondersteuningsfondstilburg.nl

Over Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) 

Het Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) bevordert het welzijn van Tilburgse inwoners door het verlenen van tijdelijke en gerichte financiële ondersteuning. TOF biedt hulp aan inwoners die door onverwachte maar noodzakelijke kosten in de financiele problemen komen en daardaar onder de armoedegrens leven of dreigen te komen.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie