ETZ en Bibliotheek maken patient digivaardig

ETZ en Bibliotheek maken patient digivaardig

Sinds 18 oktober zijn er op de locaties van het ETZ en de bibliotheek fysieke punten om patiënten digivaardig te maken. 

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en de Bibliotheek Midden-Brabant sloegen de handen ineen met fysieke punten in de  ziekenhuizen en de bibliotheek LocHal. Hier kunnen patiënten van het ETZ terecht met vragen over patiëntportaal MijnETZ en digitale patientfolders.

In de toekomst gaan steeds meer zaken in het ziekenhuis digitaal. Handig, maar ook lastig. ETZ-projectleider Bente van Hattem: “De drempel om MijnETZ te gebruiken, wordt door hulp op een fysiek punt kleiner. Mensen maken al gebruik van de helpdesk, maar telefonisch uitleg geven blijft lastig. Bij een fysiek punt kunnen we mensen op de computer laten zien hoe het werkt.

Jenny Janssens, projectleider bij de Bibliotheek Midden-Brabant, beaamt dat: “De bibliotheek helpt al jaren mensen digitaal vaardig te worden. Het is mooi dat bibliotheek en ziekenhuis samenwerken. We maken gebruik van elkaars locaties en expertise. In de bibliotheek vind je een Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kun je terecht met vragen over belastingaangifte, zorgtoeslag of een gezondheidsverklaring. Ook bieden we computervaardigheidscursussen en diverse spreekuren voor digitale hulp. Het MijnETZ spreekuur is daar een mooie en unieke aanvulling op.”

Locaties en openingstijden

Digipunt, ETZ TweeSteden: begane grond, in de voormalige winkel, na Patientregistratie, elke woensdag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Digipunt, ETZ Elisabeth: in de gang naar route 56, elke dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Mijn ETZ spreekuur, elke dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Fotobijschrift: Medewerkers van het ETZ en bibliotheek nemen het Digipunt in gebruik.

Foto: ETZ/Ellen den Ouden

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.