Financiële hulp bij hoge energiekosten inwoners Tilburg

Financiële hulp bij hoge energiekosten inwoners Tilburg

Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) helpt inwoners van Tilburg die door de stijgende energiekosten in de financiële problemen komen.

Wie niet genoeg geld overhoudt om van te leven en de woonlasten te betalen, komt in aanmerking voor een financiële vergoeding via de maatwerkoplossing Hoge Energierekening. Een van de voorwaarden is dat huishoudens geen recht hebben op energietoeslag. Gemeente Tilburg geeft TOF subsidie voor deze maatwerkoplossing.

Door de hoge energieprijzen komen steeds meer inwoners van gemeente Tilburg in financiële nood. Daarrom zette Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) de maatwerkoplossing Hoge Energierekening op. De maatwerkoplossing is speciaal bedoel voor de groep mensen die voorheen de maandelijkse vaste lasten wél kon betalen, maar nu in de knel komt. Denk aan studenten en huishoudens met een hoger inkomen. Zij krijgen, indien toegekend, een financiële vergoeding.

Vergoeding aanvragen

Inwoners van gemeente Tilburg kunnen zelf geen vergoeding aanvragen. Dit gaat via een hulpverlener. Alle professionele hulpverleners, bijvoorbeeld begeleiders of bewindvoerders van partnerorganisaties als De Vonk, IMW-regio Tilburg en ContourdeTwern, kunnen tot 2 september 2022 een aanvraag doen namens inwoners van de gemeente Tilburg. Inwoners die nog geen hulpverlener hebben, kunnen zich melden bij het AdviesPunt van ContourdeTwern.

 

Over Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF)

Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) werkt aan het welzijn van inwoners van de gemeente Tilburg door het geven van tijdelijke en gerichte financiële ondersteuning. Mensen die door de hoge energiekosten in de financiële problemen komen, krijgen zo hun financiële zelfredzaamheid terug.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X