Geveltuintjes maken je straat groener

Geveltuintjes maken je straat groener

De gemeente Tilburg roept bewoners op om geveltuintje aan te leggen bij huizen die geen voortuin hebben. Zo word je straat groener, gezelliger en gezonder!

Tilburg is de heetste stad van Europa, mede doordat er weinig groen in de stad is, en juist meer steen en asfalt. Door geveltuintjes lopen de temperaturen minder hoog op dan in een straat vol met stenen. Bovendien zakt er bij (onweers) buien meer water in de grond, waardoor er minder kans is op een overbelast riool. Plant je klimplanten in je geveltuin, dan blijft het begroeide deel van de gevel in de zomer koel en in de winter vermindert het warmteverlies. De planten zijn schuilplekken voor insecten en vlinders. Kortom, het aanleggen van een geveltuintje is een gezond, groen en gezellig idee.

Je kunt via de gemeente een geveltuin (laten) aanleggen. Hierbij doe je aanvraag bij de gemeente, die keurt de aanvraag goed. Hierbij wordt eerst gekeken of er geen kabels en leidingen onder de grond liggen. Of dat het trottoir na aanleg nog breed genoeg is voor rolstoelgebruikers. Vervolgens wordt de geveltuin door medewerkers van Diamant, Groen Xtra, aangelegd.

Wil je een geveltuin (laten) aanleggen? Kijk dan op www.tilburg.nl/actueel/gebiedsontwikkeling/natuurlijk/

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X