Kunstexpositie in ETZ

Kunstexpositie in ETZ

Vanaf 4 november kun je de kunstexpositie Bij hoofdpijn, neem een samba in het ETZ (Elisabeth-TweeStedenziekenhuis bewonderen.

De expositie bestaat uit het werk van textielkunstenaars Sangmin Oh, Sanne Bax en Phlox van Oppen. Bij hoofdpijn, neem een samba is tot en met 24 februari 2023 te zien in de Piet Hein Eek-vitrines in de centrale hal van locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60

De titel verwijst naar het werk Thankspressure van Sangmin Oh, in samenwerking met Textiel Lab Tilburg. In een groot tapijt verweeft hij de wetenschap van Koreaanse voetreflexologie met het westerse stijldansen. De drukpunten in het tapijt zorgen samen met het dansen van de samba voor een heilzame hoofdpijnremedie. Oh studeerde onlangs af aan de Design Academy Eindhoven.

Kunstenaar Sanne Bax weet met haar productieproces het naadje van de kous te ontrafelen. Door natuurlijke wol van begin tot eind te bewerken, maakt ze ruimtelijke tapijten. Het lange proces staat onder meer voor klimaatverandering. Bax studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze exposeerde werk in Nederland, de VS, Duitsland en Griekenland.

Phlox van Oppen gaat dieper in op de dagelijkse dingen. In haar wandkleed verwerkte ze pluis uit de drogers van de ziekenhuizen, naast afgekeurde ziekenhuiskleding. Het kleed vertelt het verhaal van de patiënten, artsen, verpleegkundigen en bezoekers van het ziekenhuis. Van Oppen studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag).

Hoofd van de kunstcommissie, José Krijnen: “De kunst biedt bezinning. Het kan herkenbaarheid geven, maar ook verwonderen en troosten. Met deze tactiele kunstwerken komt het gesprek op gang.”

Fotobijschrift: Het verzamelde pluis uit drogers in het tapijt van Phlox van Oppen.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie