LocHal is Beste Bibliotheek van Nederland

LocHal is Beste Bibliotheek van Nederland

De Bibliotheek LocHal is uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2020.

Historicus Bart Gielen en Nina Nannini, directeur van NBD Biblion, overhandigden de prijs aan de trotse directeur van de Bibliotheek LocHal, Peter Kok. De uitslag van de verkiezing is voor de helft bepaald door publieksstemmen en voor de andere helft door een vakjury, bestaande uit (oud-) bibliotheekdirecteuren en journalisten. Bijna de helft van de publieksstemmen ging naar de Bibliotheek LocHal.

De prijs ‘Beste Bibliotheek van Nederland’ benadrukt wat de Bibliotheek betekent voor de stad. “Dat is waar we het allemaal voor doen”, aldus Peter Kok, “We zijn heel blij dat vakgenoten en inwoners onze bibliotheek als een waardevolle plek ervaren. Ik wil alle mensen die op ons gestemd hebben hartelijk danken.”

 

Huiskamer van Tilburg
De Bibliotheek LocHal is een bijzondere leer-, werk- en ontmoetingsplek in de Tilburgse Spoorzone. In een indrukwekkend industrieel decor waar vroeger locomotieven gerepareerd werden, vind je nu een samenwerkplaats waar kennis en verhalen gedeeld worden. De plek wordt ook wel dé huiskamer van Tilburg genoemd. “Iedereen kan bij ons een stap maken in zijn ontwikkeling, maar we dagen de inwoners ook uit om met ons na te denken over hoe we de samenleving een stukje beter kunnen maken”, schetst Kok. “Deze prijs geeft ons het vertrouwen dat we als Bibliotheek op de goede weg zijn. Zeker in deze heftige tijd is dat een fijne opsteker voor alle medewerkers die zich hier elke dag weer vol enthousiasme voor inzetten.”

 

Culturele werking en samenwerking
De vakjury koos uit 22 inzendingen vijf kanshebbers. De andere genomineerden waren de bblthk Wageningen, Forum Groningen, Forum Zoetermeer en het Huis van Eemnes. De juryleden beoordeelden zaken als gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid. Ze letten daarbij vooral op de maatschappelijke en culturele werking van de Bibliotheek en de samenwerking met inwoners en organisaties.

Dit is niet de eerste keer dat de LocHal als Bibliotheek in de prijzen valt. Het gebouw won al vele prijzen, waaronder die van Building of the Year op het World Architecture Festival.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X