Nieuwbouw Laarstede van start

Nieuwbouw Laarstede van start

Afgelopen woensdag werd de eerste paal geheid voor Laarstede, het fonkelnieuwe woonzorggebouw van woonzorgorganisatie Het Laar.

Het Laar wil vitale ouderen met een zorg- en ondersteuningsvraag een aangename ‘oude’ dag middels de nodige gemakken en comfort, ook als de zorgbehoefte toeneemt. Bestuurder Lonneke de Haan: “Onze missie is ‘Aangenaam leven in Het Laar’ en onze kernwaarden stijlvol, bruisend en verzorgd, met volop gelegenheid om te ontspannen, ontmoeten en genieten. De hoogwaardige nieuwbouw Laarstede sluit perfect aan op onze missie. Op de begane grond komt een grand cafĂ©. De binnentuin en fraaie ligging in parkachtige omgeving zal ook bijdragen aan het aangenaam leven. Laarstede heeft 68 appartementen. Met deze uitbreiding spelen we in op de groeiende vraag naar comfortabel wonen voor vitale ouderen en bieden we tegelijkertijd een antwoord op de groeiende vraag naar wonen met zorg in de nabijheid.” Laarstede grenst aan Laarhoven, een woonzorglocatie van Het Laar en telt zeven bouwlagen. Eerder dit jaar werd de aanneemovereenkomst getekend.

De heistelling werd bediend door Harrie Keusters, voorzitter van de bewonersraad, Peter Karremans, directeur Berghege Heerkens Bouwgroep en Lonneke de Haan. Peter Karremans: “We hebben veel ervaring in uiteenlopende bouwprojecten in de zorgsector, van complexe nieuwbouw tot vernieuwbouw en renovatie, van ultramoderne operatiekamers tot gastvrije ontmoetingsruimtes. Bij onze integrale aanpak staat veiligheid voorop. Een uitdaging, zeker als we bouwen in een omgeving waar de zorg gewoon doorgaat. We vertrouwen erop dat we met Laarstede een prachtige, nieuwe locatie neerzetten en een waardevolle voorziening aan ‘ons’ Tilburg toevoegen.

Het Laar bestaat middels een centraal binnenplein uit drie met elkaar verbonden woonzorglocaties: Laarzicht, Laarakker en Laarhoven en biedt zowel huur- als zorgappartementen aan. De woonzorgorganisatie hoopt in het eerste kwartaal van 2024 de deuren van Laarstede te openen.

 

 

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie