Prijswinnaars 10 Tofste Tuinen van Tilburg bekend

Prijswinnaars 10 Tofste Tuinen van Tilburg bekend

Stichting Op Groene Voet hield afgelopen maanden de wedstrijd ‘tien tofste tuintjes van Tilburg’, ofwel blauwe tuinen. De prijswinnaars zijn bekend.

Wat is een blauwe tuin? Dat is een groen- en watervriendelijke tuin met voorzieningen als een regenton of waterspuwers. Stichting op Groene Voet stimuleert groen- en watervriendelijke tuinen in de bebouwde omgeving, door bewoners en initiatieven te ondersteunen die daaraan bijdragen. Zo heeft de stichting het project ‘1000 Blauwe Tuinen’, met een daarbij gepaard gaande regentonnenactie ‘heel Tilburg aan de ton’.

Veel betrokken Tilburgers hebben hun blauwe tuin aangemeld bij de stichting. Daarom hield de stichting afgelopen maanden de wedstrijd ‘Tien tofste tuintjes van Tilburg’. Inmiddels zijn de prijswinnaars bekend. Stichting Op Goede Voet: “Er zijn prachtige prijzen uitgedeeld, maar feitelijk hadden we enorm veel winnaars! Want een watervriendelijke tuin is sowieso pure winst, nietwaar?”

Bekijk de prijswinnaars op de site:

de prijswinnaars van de 10 Tofste Tuinen Tilburg, en hun tuinen!!!

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Patty Willems van Elho, John la Haye van Tilburg te Water, Gilbert van Dongen van GroenRijk Tilburg en Joy van Roessel van Capi Europe. Alle winnaars kregen heel toepasselijke prijzen. Van een ballonvaart over de Tilburgse tuinen, bloempotten, buitenplanten en Veggie Walls!

Van de 1000 tuinscores die de afgelopen 3 jaar op de ‘BlauweTuinen’ plattegrond zijn geplaatst, tot een selectie van 170 tuinen die hoog scoren op de watervriendelijke (tuin) ladder, tot een selectie van 30 tuinen.

Heel Tilburg aan de Ton
De zomers worden steeds ondraaglijker en de riolen lopen over door de hoosbuien. Een regenton helpt je de planten water te geven, dat bespaart op (gezuiverd en betaald) drinkwater. Wanneer je de regenpijp afkoppelt van het riool, draag je bij aan een goede sponswerking in de stad. Immers, het riool kan het regenwater. De Stichting Op Groene Voet stimuleert het gebruik van een regenton middels de regentonnenactie. Voor sommige mensen is het halen en installeren van een regenton geen makkie. Het afzagen van de regenpijp is lastig. Dankzij de actie van de stichting is de levering van een regenton gratis en kun je rekenen op advies van het Blauwe Tuinen klusteam. Tevens levert de gemeente Tilburg een gratis overloopset. Een overloopset zorgt voor een betere sponswerking en dus minder wateroverlast in de tuin en op straat in tijden van hoosbuien. Voor de installatie van de ton wordt een klusvergoeding gevraagd.

1000 Blauwe Tuinen

Stichting OpGroeneVoet bedacht het plan om 1000 Blauwe Tuinen te (helpen) realiseren in 3 jaar. Dat gebeurt o.a. door deze regentonnenacties, maar ook door inspiratiedagen, het maken van waterspuwers en een Open Blauwe Tuinen route op 15 en 16 juni jl. De meeste tuinen die meededen zijn te zien op de website.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X