t/m 25 oktober: Nabeeld in PARK

t/m 25 oktober: Nabeeld in PARK

T/m 25 oktober is bij PARK de tentoonstelling ‘Nabeeld’ te zien, waarbij elf kunstenaars zich lieten inspireren door de geboortegrond van Vincent van Gogh.

Foto: Tentoonstellingsruimte PARK

De Brabantse kunstinstellingen, het Vincent van Gogh Huis in Zundert en PARK in Tilburg werkten samen om deze tentoonstelling tot stand te brengen. Elf kunstenaars werkten onlangs in het gastatelier van het Vincent van Gogh Huis en combineerden dit met actueel werk.

Om zelf een maand in het gastatelier in Zundert te werken, ervaar je wat een tijdelijke residentie op de geboortegrond van Vincent van Gogh inhoudt. De gastkunstenaars van werkgroep PARK (Linda Arts, René Korten, Liza Voetman en Rob Moonen) bestudeerden aldaar het werk van een grote groep mede-gastkunstenaars die eerder in het gastatelier en de oude kosterswoning verbleven. Ze vroegen zich af: “Wat betekent deze werkperiode in- en voor de beïnvloeding van het werk erna?

Die vraag werd gesteld aan de elf voormalige kunstenaars uit het Van Gogh Huis in Zundert te weten Ronny Delrue, Florette Dijkstra, Arpais Du Bois, Heringa/Van Kalsbeek, Wiesje Peels, Steffen Maas, Lennart Lahuis, Lieven Segers, Koen Vermeule en Renée van Trier. Het nabeeld van die residentie, en de zichtbaarheid daarvan in hun huidige werk, wordt verbeeld in de tentoonstelling NABEELD.

Parallel aan de tentoonstelling NABEELD wordt in de tuin van het Van Gogh Huis in Zundert het monumentale werk van Tom Claasen gepresenteerd, eerder te zien in PARK onder de tentoonstellingstitel BLOKBUSTER.

Extra informatie

  • NABEELD is vanaf zaterdag 12 september tot en met zondag 25 oktober te bezoeken.
  • PARK is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.
  • Entree: gratis

PARK
Wilhelminapark 53
5041ED Tilburg
t. (062) 812-1306

w. http://www.park013.nl

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X