t/m 29 januari: Ragnar Kjartansson in De Pont

t/m 29 januari: Ragnar Kjartansson in De Pont

T/m 29 januari is de expositie Time Changes Everything van de IJslandse kunstenaar Ragnar Kjartansson in De Pont te zien.

In video-producties, performances en schilderkunst komen theater, opera en muziek tot uiting, met cliches en verlangen als thema. In Time Changes Everything komen alle thema’s aan bod. Zoals de performance Woman in E. Hierbij slaat een vrouw op een elektrische gitaar telkens het akkoord E-mineur aan. Of de serie The End – Venezia: 144 olieverfschilderijen, die hij maakte tijdens de Biënnale van Venetië.

Bekijk ook de video-installatie No Tomorrow, waarbij acht dansers met acht gitaren zingend en traag gitaarspelend voorbij trekken, terwijl het geluid uit dertig verschillende geluidskanalen te horen is (zie foto). No Tomorrow is een ode aan de liefde, de jeugd, de muziek en de schoonheid. Het werk maakte hij met choreografe Margrét Bjarnadóttir en songwriter Bryce Dessner en werd in 2017 live opgevoerd.

In samenwerking met een Brabants keramiekatelier maakt hij speciaal voor De Pont de installatie Guilt and Fear. Met een sterk gevoel voor humor en ironie stelt Ragnar de romantiek centraal, met gevoelens als leven en dood, schoonheid en gevaar,  angsten en verlangens, overgave en controle.  Dompel je zelf onder in de tragikomische ondertoon, waarmee hij zichzelf op de hak neemt, en ga opgeladen en bevrijd weer naar buiten.

Meer informatie: https://depont.nl/te-zien

Geen Commentaar

Plaats een Reactie