t/m 29 november: ‘Royal Drippings’ in Luycks Gallery

t/m 29 november: ‘Royal Drippings’ in Luycks Gallery

T/m 29 november is de groepsexpositie ‘Royal Drippings’ te zien in Luycks Gallery, Nieuwlandstraat 31.

De galerie toont een proeve van het werk van de vier schilders Toon Berghahn, Aquil Copier, Alex Jacobs en Simon Schikker, ooit genomineerd dan wel onderscheiden voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

Toon Berghahn toont in zijn schilderijen vervreemdende, verontrustende, maar ook troostrijke voorstellingen. Hiermee stelt hij de relatie tussen de afgebeelde en de ‘ware’ wereld ter discussie.

Aquil Copiers heeft een diepgravende fascinatie voor de fundamentele schilderkunst. Deze vertaalt zich in experimenten met olieverf. Hiermee zet hij zichtbaarheid, verschijnen en verdwijnen in een ander perspectief.

Alex Jacobs, vormt samen met Ellemieke Schoenmaker het artistieke duo V&B. Esthetische beelden in een etherisch kleurpalet lijken zich ver verwijderd te hebben van de schilderkunstige praktijk. Ruimtelijk en plat werk vloeien op virtuoze wijze in elkaar over.

Simon Schrikker roept een desolate, vaak angstaanjagende wereld op bevolkt door honden, octopussen of haaien, in pasteuze wit-blauwe, dan weer felrode kleuren. De beelden blijven in het hoofd van de bezoeker nagalmen. Zie bovenstaande foto.

Royal Drippings is het begin van een reeks edities waarin het werk van voormalige winnaars en genomineerden getoond gaat worden.

Agendagegevens
groepsexpositie                                 ‘Royal Drippings’ 23 oktober t/m 29 november 2020 met Toon Berghahn, Aquil Copier, Simon Schrikker en V&B: Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker
openingsweekend                             23-24-25 oktober 14:00-17:00 uur – in wisselende aanwezigheid van de kunstenaars
locatie                                                   Luycks Gallery, Nieuwlandstraat 31, 5038 SL Tilburg, T 06 22 800 638
                                                              
meer info                                             www.luycksgallery.com en 06 22 800 638 (Ingrid Luycks)
reguliere openingstijden                  do en vr 13.00-18.00 uur; za en zo  13.00-17.00 uur
Covid-19maatregelen                        i.v.m. het virus wordt de opening verspreid over een heel weekeinde,
                                                               aanmelden noodzakelijk

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X