Wandelen met kleinkinderen in lockdown

Wandelen met kleinkinderen in lockdown

Tijdens de lockdown kun je spannend met je kleinkinderen in de natuur wandelen met de Vossenstreken-app.

Wil je een keer met je kleinkinderen iets heel anders doen. Download dan de (gratis) wandelapp Vossenstreken, de wandelapp ontwikkeld door het Natuurmuseum Brabant, het Brabants Landschap en het Kempens Landschap (B). Heerlijk met de kinderen naar buiten, samen bezig zijn, van alles leren over de natuur in de Brabantse Buitengebieden. Er zijn meer dan tien gebieden, dus er is vast wel een route in de buurt. Dat kan in de buitengebieden, maar ook binnen de stadsgrenzen. Sterker nog, zelfs in Tilburg-centrum kun je de stadsnatuur ontdekken.

Leer alles over bomen, vogels en kriebelbeestjes. En je pikt onderweg ook plaatselijke geschiedenis op. Buitenbaas Robin vertelt over de geheimen van het landschap en hij heeft leuke opdrachten voor iedereen. Deze opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar en de lengte van de route is 3,5 kilometer. Je wordt al wandelend slimmer.

De app is ontwikkeld om gezinnen meer in contact te brengen met de natuur. Er zijn al veertig routes online, en er komen er steeds meer bij. Buitenbaas Robin is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden. De kinderen kunnen hem helpen met zijn werk. Helaas kun je ivm de pandemie niet de grens oversteken.

Wie de app downloadt, kan meteen van start in het gebied naar keuze. Er zijn ook diverse thema’s die horen bij het gebied als ijsvogels, vleermuizen of soldaten. Nieuwsgierig? Alle info is te vinden op www.vossenstrekenapp.com. Veel wandelplezier!

Vossenstreken is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.  

 

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X