Puzzels, recepten & quizzen

Bloemkoolschotel

Ingrediënten:
600 gram aardappelen
1 kleine bloemkool
stukje prei
150 gram champignons
150 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel tomatenpuree
paprikapoeder
150 ml halfvolle melk
nootmuskaat

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar
2. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes
3. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
5. Kook de bloemkool in ca. 8 minuten in weinig water gaar
6. Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul
7. Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door
8. Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder
9. Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat
10. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover
11. Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree
12. Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren.

Smakelijk eten!

X